Het belooft  in het weekend 14 en 15 maart weer een bijzonder spektakel te worden in Sportcomplex de Meent Bauerfeind. Bij de tweede editie is het Dutch Trampoline Open al het grootste, internationale toernooi op het allerhoogste niveau in de trampoline sport. Meer dan 400 elite trampolinespringers van over de hele wereld zullen een gooi doen naar het eremetaal. Het hele weekend zullen er wedstrijden plaatsvinden voor teams, individueel en synchroon.

Sterk deelnemersveld

Onder de deelnemers is een groot aantal springers van WK en zelfs Olympisch kaliber. De concurrentie komt niet alleen uit het buitenland. Bijna de gehele Nederlandse top, waaronder verschillende springers van Triffis Alkmaar, zullen hun uiterste best doen het eremetaal in eigen land te houden. Sporttalent van Alkmaar 2019: Thalissa Wijkstra en clubgenote Lina Uljee die het in Tokio Japan synchroon tot een 4e plaats wisten te schoppen bij het officieuze Jeugd WK,  willen ook op het DTO weer hoge ogen gooien. En ook de senioren van Triffis zoals bijvoorbeeld meervoudig WK deelneemster Niamh Slattery en het ontluikende talent Jordy Mol zijn er op gebrand te strijden voor een plaats in de zinderende finale.

Allure

Tijdens het Dutch Trampoline Open zal Sportcomplex de Meent weer tot in alle hoeken de sfeer uitademen van een internationaal topevenement. Zo is er een aparte inspringhal, een stretch- en ontspanningsruimte en een prachtig aangeklede wedstrijdhal. Om het toernooi tot in de puntjes te verzorgen, is er samenwerking gezocht met verschillende organisaties en bedrijven uit Alkmaar en omgeving. Zo doen studenten van het Horizon College bijvoorbeeld kostbare werkervaring op door het verzorgen van de catering tijdens het evenement. Bezoekers kunnen zich opmaken voor een sensationeel weekend vol met waanzinnige acrobatische sprongen hoog in de lucht. Een DJ zorgt voor vermaak en ontspanning tussen de verschillende onderdelen. Ook zijn er verschillende leuke stands met lokale producten en turnkleding te vinden.

Programma

Op zaterdag worden er individuele voorrondes gesprongen, te beginnen met de jongste leeftijdsklassen gevolgd door de junioren en de senioren. De zondag wordt er in de ochtend synchroon gesprongen, waarna het tijd is voor de finales synchroon, voor teams en individueel. De wedstrijden beginnen om 9.00 uur en duren tot 20.00 uur ‘s avonds en op zaterdag en op zondag tot 20.30 uur.