In deze bijzondere tijd kijken ze bij Slot Zuylen graag naar mogelijkheden die ze wel kunnen bieden aan bezoekers. Op 4 mei organiseert het Slot samen met 'Klassiek in concert' een live-concert online in het teken van 75 jaar bevrijding in Nederland

Tijdens dit concert, aanvang 19.55 uur, wordt de 'last post' gespeeld door Milan Blauwendraait (trompet). Na 2 minuten stilte en het Wilhelmus volgt een interview met Bracha Heintz (echtgenote van de Utrechtse Rabijn Heintz) en een concert door Esther Damsma - In 't Groen (viool) en Pepijn van Vlisteren (piano) met o.a. stukken van Gershwin, Ravel, Rachmaninov, Beethoven en natuurlijk het bekende thema van Schindler's list van John Williams. Het concert is te volgen via de Facebook-pagina.

Daarnaast kijkt Slot Zuylen terug op deze roerige periode uit de geschiedenis. Het kasteel en haar bewoners hebben een belangrijke rol gespeeld in de tijd van de oorlog. Deze verhalen zijn verzameld in het magazine 'Barones in Oorlogstijd'. Ontdek hoe het leven was als 'kasteelvrouwe' in de oorlogstijd. Dit magazine is verkrijgbaar bij de Bruna in Maarssen, de boekenhandel Marinus van Kralingen in Breukelen of  is online te bestellen.

Slot Zuylen laat ook thuis' activiteiten zien die vanuit huis te bekijken of te beleven zijn. Zo is er onder meer een historische fotocollectie van de adellijke familie Van Tuyll van Serooskerken van 1850 tot 1952 en een voorstelling over het leven van Belle van Zuylen, met muziek uit haar tijd te bekijken. Omdat ze dit momenteel niet kan spelen, heeft ze een kort filmpje gemaakt ter impressie.

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het kasteel heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen, zoals schrijfster Belle van Zuylen. In Slot Zuylen maakt het publiek kennis met de wooncultuur en het dagelijks leven van de Utrechtse adel.