Update: De activiteiten voor de vrijwilligersactie NLDoet worden uitgesteld vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dit betekent dat de NLDoet actie op vrijdag 13 maart bij Slot Zuylen wordt verplaatst naar een ander moment.

 

Op vrijdag 13 maart doet Slot Zuylen mee met de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLDoet. Op deze dag kunnen geïnteresseerden ervaren hoe een dag eruit ziet als vrijwilliger op het Slot. De vrijwilligersactie wordt officieel geopend bij Slot Zuylen door gedeputeerde van de provincie Utrecht, Hanke Bruins Slot.

De opening

In elke provincie wordt het startsein gegeven voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op vrijdag 13 maart is Slot Zuylen de locatie van de provincie Utrecht waar de officiële opening wordt verricht Om 09.00 uur zal de gedeputeerde van de provincie Utrecht, Hanke Bruins Slot, het officiële startsein geven. Daarna gaan circa 20 eigen vrijwilligers en 20 deelnemers van NLDoet aan de slag met vijf verschillende klussen binnen en buiten op het Slot. Deze dag duurt tot 15.00 uur.

Klussen op het Slot

Slot Zuylen is grotendeels afhankelijk van het enthousiasme en de betrokkenheid van  vrijwilligers. In de tuin, op het Slot, in de horeca, in de moestuin en bij de kassa zijn er dagelijks zo'n 100 gepassioneerde vrijwilligers actief. Toch blijven er weleens klusjes liggen. De extra inzet van NLDoet kan Slot Zuylen dus goed gebruiken! Op vrijdag 13 maart steken ze de handen uit de mouwen en gaan aan de slag op het Slot en daarbuiten met onder meer het plaatsen van faunabruggetjes, de historische moestuin en het terras klaar maken voor het voorjaar en het verwijderen van opslag in het park en het Sterrenbos.

NLDoet

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Hiermee laten ze zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.