De terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort wordt definitief met een jaar uitgesteld. De Grote Prijs van Nederland zou eigenlijk op zondag 3 mei al worden verreden, maar kon als gevolg van het coronavirus toen niet doorgaan De organisatie van de Dutch Grand Prix, heeft in samenspraak met de Formula One Management, moeten concluderen dat het niet meer mogelijk is om dit jaar nog een race met publiek te kunnen houden. Er is daarom besloten om de race definitief uit te stellen naar 2021.

‘We waren helemaal klaar voor deze eerste race en dat zijn we nog steeds. Een ongelofelijke prestatie is geleverd met dank aan alle betrokken fans, bedrijven en overheden. De F1 heeft bij ons geïnventariseerd om zonder publiek de race dit jaar te laten plaatsvinden, maar we willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland. We vragen iedereen nog even geduld te hebben. Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten’, aldus sportief directeur Jan Lammers.

Nieuwe datum

De eerste editie van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix wordt nu gehouden in 2021. Formula One Management stelt samen met de autosportfederatie FIA de agenda op voor 2021 en daarmee ook de nieuwe datum van de Dutch Grand Prix. Zoals ieder jaar wordt de datum tegen eind 2020 bekend gemaakt door de FIA. Alle tickets blijven geldig. Alle tickethouders worden op 2 juni persoonlijk geïnformeerd met de mogelijkheid om de aangeschafte tickets te behouden of een refund aan te vragen.