De crisis waarin Nederland zich momenteel bevindt en de periode die zal volgen eist van mensen, bedrijven en de hele maatschappij aanpassingsvermogen. Het is een moeilijke periode en dit zal mentaal steeds zwaarder worden. Daarom hebben enkele bekende (ex)sporters hun krachten gebundeld voor een nieuw project. Zij willen Nederland vanuit huis motiveren en kracht meegeven!

In deze uitzonderlijke coronaperiode bieden enkele bekende sporters, vanuit huis, gratis een webinar aan. Op deze manier hopen zij Nederland een extra duwtje in de rug te geven om te blijven bewegen, om nieuwe kansen te zien en om te kunnen gaan met veranderingen en nieuwe uitdagingen.

Olympisch kampioen schaatsen Mark Tuitert vult aan: ‘Ik ga het niet mooier maken dan dat het is, het is een heftige situatie nu met het coronavirus en de economische impact gaat misschien nog wel groter worden dan het nu al is. Het is belangrijk om ook negatieve scenario’s te schetsen, wat gebeurd er als dit aanhoudt? Dan moet je niet vergeten hoe begripvol en inventief mensen kunnen zijn. Er komen uit zo’n crisis ook weer hele mooie dingen op je pad terecht.’

De eerste webinar zal op donderdag 7 mei worden gegeven door voormalig hockeybondscoach Marc Lammers. Vanaf dan volgt er elke week op dinsdag een tot en met juni een gratis webinar en kan iedereen vanuit huis meerdere sporters aan het werk zien.

Olympisch kampioen schaatsen Mark Tuitert, meervoudig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars, voormalig voetballer Jan van Halst, expeditieleider Wilco van Rooijen en meervoudig Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage werken ook mee aan dit project.

Marc Lammers: ‘Elke crisis is een kans, zolang je je verantwoordelijkheid maar neemt, want verantwoordelijkheden krijg je niet, verantwoordelijkheden neem je. We kunnen in deze tijd allemaal kijken naar wat er NIET is en wat NIET goed gaat, òf je kijkt naar wat er wèl is en waar we invloed op kunnen hebben. Deze keuze maakt het verschil tussen winnaars en verliezers.’Aanmelden voor de gratis webinars via : https://lnkd.in/dcvyXiP