Van 5 tot en met 12 oktober 2024 is het weer de nationale ‘Week van Ons Eten’. Voorheen beter bekend als Dutch Food Week. In Purmerend en Beemster doen ze samen met enthousiaste ondernemers én gepassioneerde agrariërs weer mee aan deze week. De vruchtbare grond in De Beemster, met haar specifieke zilte smaak, zorgt ervoor dat er (h)eerlijke streekproducten verbouwd en gemaakt kunnen worden. Omdat ze dit zo belangrijk vinden en dit graag laten zien, proeven en beleven, vieren we ‘Proef de Beemster’ zelfs van 5 t/m 31 oktober 2024.

Culinaire Tour

De start is op zondag 6 oktober met een Culinaire Tour door Beemster en Purmerend. Met speciaal vervoer, een ware huifkar, kun je langs 6 restaurants waar een hapje en drankje met Beemster ingrediënten wordt geserveerd. De tour van 12.00 tot 17.00 uur, start en eindigt in Middenbeemster. Tijdens de rit wordt er meer verteld over de unieke Beemsterpolder en haar heerlijke producten. Met een extra dessert hapje eindigt de tour. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. De tickets zijn verkrijgbaar via www.visitbeemster.nl/shop.

Beemster Food Tour

Op zaterdag 12 oktober kun je tijdens een route door de Beemster weer een tas rijkelijk vullen met veel lekkers. Voldoende voor een week genieten voor 2 personen. Je doet mooie bedrijven en bijzondere plekken aan en wordt verrast met alle heerlijkheden die de tas in worden gestopt. Ondertussen kun je genieten van onze leuke restaurants voor een kopje koffie of lunch. De tour kun je met de fiets of auto doen en je kunt op 3 plekken starten. Bestel je tas op www.visitbeemster.nl/shop. Hier vind je ook meer informatie over de tour & tas.

Beemster op het menu

Schuif van 5 t/m 31 oktober aan bij een van de vele restaurants in Purmerend en Beemster. Speciaal in het kader van Proef de Beemster zet de horeca in deze periode zoveel mogelijk Beemster streekproducten op de menukaart. Laat je verrassen én inspireren! Bij welk restaurant kom jij De Beemster proeven? Zie www.visitbeemster.nl voor de deelnemende restaurants.