“De Verborgen Parel van Flevoland. Het zijn niet mijn woorden, maar het is een mooi compliment,” aldus Guido Oomkens, directeur/eigenaar van de Openbare Golfclub Dronten. Het is de benaming op de toonaangevende golfwebsite Leadingcourses, die in 2015 de baan uitriep tot mooiste verborgen 9-holes golfbaan van Nederland.

Openbare Golfclub Dronten met 9-holes 

Oomkens snapt die benaming wel. “Zelfs inwoners van Dronten denken nog vaak dat Dronten maar één golfbaan bezit. Het zijn er echter twee naast elkaar. De Golf Residentie met 18-holes, en onze Openbare Golfclub Dronten met 9-holes. Onze baan ligt ook verscholen aan de rand van Dronten in het bos. Dat ‘verborgen’ is dus ook letterlijk te nemen.”

Het ‘verborgen’ karakter van de golfbaan koestert Oomkens. “Eigenlijk is het een voordeel. Het feit dat men door de ligging van de baan het gevoel heeft in hun eentje te zijn, maakt het de ideale plek om te onthaasten en tot rust te komen. Men is natuurlijk niet alleen, maar door het bos en het glooiende landschap lijkt dat wel zo. Dat gevoel wordt versterkt door de rustige ligging, de stilte en het geluid van vogels om je heen.”

Glooiend terrein in de polder

Vanaf het onlangs geopende clubhuis is inderdaad een deel van de baan te zien met daarin flink wat hoogteverschillen; iets dat men totaal niet verwacht in Flevoland. “Behalve de ligging maakt dat deze baan ook zo uniek. De baan is aangelegd op een oude vuilstort, en van die hoogteverschillen hebben we dankbaar gebruikgemaakt. Nieuwe bezoekers zijn daardoor altijd weer aangenaam verrast.”

“Op de baan hoeft men niet veel lange slagen uit te delen. Er wordt vooral een beroep gedaan op je accuratesse. Gecombineerd met de hoogtes is vooral dat aspect de uitdaging. Hoe vaak je hier ook speelt: het is elke keer weer een uitdaging om een goede ronde neer te zetten.”

Samenwerking

De Openbare Golfclub Dronten is op geheel natuurlijke wijze ontstaan vanuit de golfbaan hiernaast, legt Oomkens uit. “Het is natuurlijk al uniek dat er hier twee banen naast elkaar liggen. Maar we kijken hier vooral naar samenwerking in plaats van concurrentie. Met de golfclub naast ons, maar ook met grand-café de Vier Seizoenen, dat tevens over vergaderruimtes beschikt. Zij nemen eigenlijk de horeca van twee golfclubs voor hun rekening in hun eigen gebouw. En dat biedt mooie mogelijkheden. Ik wil vooral een golfclub zijn en mij richten op dat aspect. We zijn dus aparte entiteiten, maar werken heel fijn samen. Het is tamelijk uniek en een enorm sterke combinatie.”

Die samenwerking uit zich in onder meer gezamenlijke greenfee-arrangementen, gecombineerde lidmaatschappen voor beide clubs en gezamenlijke evenementen die op beide banen plaatsvinden. “En met de Vier Seizoenen bieden we ook diverse arrangementen aan. Natuurlijk kan men in ons eigen clubhuis terecht voor een kop koffie en een bitterbal, maar lunch en diner vindt bij de Vier Seizoenen plaats. Die combinatie is natuurlijk ideaal voor vergadersessies en teamuitjes. Het combineren van het zakelijke en het sportieve.”

Oomkens vindt het niet vreemd dat golf als dé netwerksport bij uitstek wordt gezien: “Je hebt natuurlijk genoeg tijd om met elkaar een beetje te babbelen tijdens het golfen. Maar men leert elkaar op de baan ook op een hele andere manier kennen en men kan daardoor ook heel andere kwaliteiten gaan zien bij iemand. Persoonlijk vind ik het ook leuk om te zien dat mensen dankzij een teamuitje in aanraking komen met de golfsport. Want ik ben ondernemer, maar ten eerste ook golfliefhebber.”

Passie

Oomkens zegt het zelf al: hij is ten eerste een liefhebber van de sport en één van de mensen die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. “Die passie proberen we ook uit te stralen. Het persoonlijke contact bij de Openbare Golfclub Dronten en Golfschool Dronten vinden we erg belangrijk. We nemen hier de tijd voor je. We willen ook niks overhaasten met de lessen. We willen daadwerkelijk dat we je iets leren op het gebied van golf. Je hebt er niks aan als je zonder juiste vaardigheden de baan op gaat. Ik ben dan wel een ondernemer, maar voor ons is golf geen melkkoe. We willen echt onze passie proberen over te brengen.”

“Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. Het voelt totaal niet als werk, en het clubhuis is mijn tweede huis. Dat moet ook zo voelen voor de golfers hier. Dat ze zich hier op hun gemak voelen, of ze nou gevorderde zijn of een beginner. Gelukkig zien golfliefhebbers uit de regio dat ook, die weten de baan inmiddels goed te vinden. En natuurlijk is iedereen hier welkom.”

Graag tot ziens bij de Openbare Golfclub Dronten!

www.openbaregolfclubdronten.nl / info@openbaregolfclubdronten.nl / 06-11369626