Ruud Lutterman draagt aankomend seizoen het shirt van Landstede Hammers. De 25-jarige Nederlandse forward speelde afgelopen jaargang voor Basket Corato, uitkomend op het derde niveau van Italië. Eerder speelde hij in Nederland voor Apollo Amsterdam.

Lutterman speelde in het seizoen 2015/2016 enkele wedstrijden voor de Amsterdammers, waarna hij vertrok naar de Verenigde Staten. Hij speelde daar in het collegebasketbal voor de Caldwell Cougars, actief in division II. In 2020 startte Lutterman zijn professionele loopbaan bij de IJslandse tweededivisionist Íþróttafélagið Hamar en daar maakte hij in 25 wedstrijden gemiddeld 17.2 punten. Ook pakte hij nog gemiddeld 8 rebounds per wedstrijd. Afgelopen seizoen speelde Lutterman voor het Italiaanse Basket Corato en voor die club kwam hij tot een gemiddeld puntentotaal van 14.4 per wedstrijd.

‘Ruud heeft zich de laatste jaren goed ontwikkeld’, weet Aleksandar Todorov, algemeen manager van Landstede Hammers.  ‘Hij voegt scorend kwaliteiten toe aan onze spelersgroep, terwijl hij ook reboundend zijn mannetje kan staan. We voegen opnieuw een Nederlander toe aan onze selectie en ook nog iemand die al wat ervaringen heeft opgedaan in het buitenland. We zijn blij met de komst van Ruud en hebben alle vertrouwen in een fijne en goede samenwerking.’