Vanaf 3 maart 2022 kunnen bezoekers in Museum Nagele de nieuwe expositie Fotografie, beelden en glaskunst bezichtigen. Deze tentoonstelling, die duurt tot en met 29 mei, is een combinatie van drie exposanten met heel verschillend werk.

Fotograaf Alef Starreveld woont en werkt in Alkmaar en heeft een grote passie voor fotografie en schilderkunst. Zijn werk is deels een weerspiegeling van de kunstvorm magisch realisme/surrealisme. Alef vermengt techniek, landschap en ruimte met verwondering en samen leiden ze tot composities die vrede en reflectie uitstralen, maar ook angst voor het onbekende. Menselijke thema’s als romantiek, groei, hoop, maar ook verdriet, eenzaamheid, verval en een grote sociale betrokkenheid spelen een rol in zijn werk.

Johan van der Kroon, eveneens uit Alkmaar, is autodidact kunstenaar. Vanaf zijn jongste jaren is kunst een rode draad in zijn leven. Een boek over het Chinese taoïsme is onder andere bepalend voor de kunst die hij maakt. ‘Probeer niet te verklaren maar te ervaren’, is wat het Chinese taoïsme ons leert. Die ervaring zet Johan om in een beeld, een verhaal.

 Beeldend kunstenaar Liesbeth Boon heeft sinds 2014 haar eigen glasatelier in Utrecht. ‘Ik teken en schilder en heb met vele andere technieken gewerkt, zoals grafiek, keramiek, beeldhouwen en brons gieten. Werken met glas biedt voor mij veel mogelijkheden in zowel moderne als oude technieken. Naast glas in lood, glasappliqué en brandschilderen werk ik ook met glasfusen, powderprinting (zeefdruk), glascasting en glas in beton. Mijn werk is zowel figuratief als abstract.’

De expositie ‘Fotografie, beelden en glaskunst’ in het Overijsselse Nagele is te bezichtigen van 3 maart tot en met 29 mei 2022. Donderdag 3 maart, 16.00 uur geven de drie kunstenaars een inleiding op hun werk, tevens preview van de expositie. Reguliere entreeregeling is van toepassing. Raadpleeg altijd vóór uw bezoek www.museumnagele.nl. Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur.

Foto bijschrift Overgave 2, Liesbeth Boon

Foto Museum Nagele