Robbert Kemperman (31) stapt komende zomer over van Kampong naar Amsterdam. De middenvelder, die 228 interlands voor Oranje speelde, heeft dan tien jaar bij  de Utrechtse club achter de rug.      

Kemperman kwam via Union, Den Bosch en Rot-Weiss Köln bij Kampong terecht. Hij won er twee landstitels en één keer de  Euro Hockey League. ‘Na zoveel mooie jaren bij Kampong was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Er staat een mooi, jong team bij Amsterdam en de ambities zijn groot. Ik hoop dat ik met mijn ervaring van waarde kan zijn voor het team en kijk uit naar deze nieuwe fase in mijn carrière.’    

Coach Alexander Cox: ‘Ik ben heel blij met de komst van Robbert. Voor mij is hij de complete middenvelder. Offensief en defensief sterk. Door zijn inzicht, techniek en ervaring is hij een dirigent op het middenveld. En ik weet uit ervaring wat zijn persoonlijkheid toevoegt aan een team.’

Foto AH&BC Amsterdam