In aanloop naar de jubileumeditie van Houtfestival in 2022 staan er verschillende evenementen op het programma. Op zondag 19 september wordt afgetrapt met HOUT@Slachtstrand. Op het Slachthuisterrein in Haarlem biedt de organisatie in samenwerking met Patronaat een staalkaart van muzikanten die op het verlanglijstje van de programmeurs stonden, maar die door covid-19 nog niet eerder op ons podium gepresenteerd konden worden. Het is een traktatie van het jarige Houtfestival, met muziek, eten, drinken en gezelligheid. 

De line-up

Op het Slachstrand-terrein kunnen bezoekers in een ongedwongen sfeer luisteren en kijken naar optredens van lokale en internationale artiesten. Er staat een gevarieerde line-up met crossovers van wereldmuziek, funk, disco en elektro.

15.00-15.30 Phil Meds

16.15-16.45 Kaito Winse

17,30-18.30 Yīn Yīn

19.15-19.45 Lionstorm

19.45-22.00 DJs Crusty Ranks en Sjef Rolet (umoja)

Phil Meds is een Haarlemse rapper, producer, spoken word-artiest en tekstschrijver. Meds’ nummers zijn gelaagd en subtiel opgebouwd maar klinken tegelijkertijd zeer toegankelijk. Ze passen zowel op een buitenpodium in de zon als bij de huiskamertour die hij na de release van zijn nieuwe EP ‘HOOP’ ondernam.

Kaito Winse (Burkina Faso) komt uit een familie van griots: zangers/dichters die lokale verhalen en geschiedenis bezongen en beschreven. Kaito eert die traditie, maar op een moderne manier. Bijvoorbeeld met een lied over de coronacrisis.

Kaito Winse staat solo op het podium, en dat is geen gemis. Hij zingt en speelt verschillende West-Afrikaanse instrumenten: fluit, percussie en mondboog. Ook kan hij zijn stem als een instrument laten klinken. Zoals in de vocale percussie in het aanstekelijke Ici the world.

Yīn Yīn

Met zijn psychedelische mix van Thaise funk, disco, elektronica en wereldmuziek veroverde deze Maastrichtse band de afgelopen jaren podia en festivals als Lowlands, Grasnapolsky en Eurosonic Noorderslag. Het al even spetterende debuutalbum ‘The Rabbit That Hunts Tigers’ (2019), zullen de heren ongetwijfeld ook de door corona vastgeroeste heupen in Haarlem weer in beweging weten te brengen.

Lionstorm

Dit rapduo, bestaande uit Skerrie Sterrie en Vuige Muis, wil met een unieke en herkenbare stijl, een urban queer beeldtaal neerzetten binnen de Nederlandse hip-hop scène. En dat lukt. Ze zingen en rappen over de angst om hand in hand over straat te lopen om mensen te confronteren over hun leven. Ze zijn uitgesproken in de lyrics, de geëngageerde performances en hun eigen label kleding, en het doet niets af aan het artistieke talent. Na een expositie in de Melkweg en optreden bij Noorderslag, hebben zij kortgeleden hun nieuwe track ´Triogamie featuring. Merol gepresenteerd.

Toegankelijk met aanmelden

Bezoekers kunnen zich aanmelden bij de ingang. Daar worden hun gegevens op een inschrijflijst ingevuld. Vanwege de coronamaatregelen zijn er een beperkt aantal plaatsen en mogen alleen bezoekers worden toelaten die via de coronacheckapp kunnen laten zien dat ze negatief getest en/of gevaccineerd zijn tegen corona. Het festivalpodium is buiten en de bar met terras voor een drankje is binnen. Bij de bar moet 1,5 meter afstand gehouden worden.

Foto: Houtfestival