Sailors for the Sea heeft het bronzen certificaat toegekend aan de Allianz Regatta als onderdeel van het Clean Regattas programma. Hiermee erkent Sailors for the Sea, verbonden aan World Sailing, de inzet van het Watersportverbond, TIG Sports, gemeente Almere en de Provincie Flevoland om te voldoen aan de duurzaamheidscriteria van het Clean Regattas programma.

Het Clean Regattas programma van Sailors for the Sea streeft naar duurzaamheid en milieubewuste initiatieven in zeilevenementen wereldwijd. Voor sommige evenementen, zoals het wereldkampioenschap zeilen, is het zelfs verplicht om een bepaalde certificeringsstatus te behalen.

De Allianz Regatta heeft een groot aantal ‘best practices’ geïmplementeerd die ook onderdeel zijn van de criteria van het Clean Regattas programma.  Alle mobiele stroompunten en generatoren draaien op waterstof, geen gebruik van waterflessen en het aanbieden van waterstations,  geen plastic rietjes en het gebruik van plastic-vrij servies voor voedsel zijn daar enkele voorbeeld van.

Arno van Gerven, directeur van het Watersportverbond is uiteraard heel blij met het certificaat, maar geeft aan dat het certificaat niet een doelstelling was. ‘We zijn vereerd om de bronzen certificering van Sailors for the Sea te mogen ontvangen maar blijven ook zonder certificaat streven naar een groenere toekomst voor al onze evenementen. De Allianz Regatta blijft zich inzetten voor duurzaamheid en is vastbesloten om in de toekomst verdere initiatieven te implementeren om het milieu te beschermen.’

Foto:| ©Sailing Energy / World Sailing