ALLUMINOUS is terug in Almere in de herfstvakantie. En iedereen is welkom! ALLUMINOUS is een magische lichtkunstroute rondom het Almeerse Weerwater waar kunst en theater samenkomen. De route is 5 kilometer lang en je doet er lopend gemiddeld 2 uur over.  ALLUMINOUS is elke avond van 20 tot en met 29 oktober te bezoeken, van 19.00 tot 23.00 uur. Het festival is gratis. 

ALLUMINOUS te voet, met de fiets én met de boot

De ALLUMINOUS route volg je altijd met de klok mee. De beste manier om ALLUMINOUS te ervaren is wandelend, maar je kunt de route ook fietsen. Daarvoor is dit jaar een aparte fietsroute ontwikkeld en zijn fiets parkeervlakken in de buurt van de kunstwerken geplaatst. Vanuit daar loop je nog een klein stukje naar het kunstwerk. Ook nieuw dit jaar is de verlichte pendelboot die op en neer vaart tussen de Esplanade en Hortus. De boot is niet alleen een hele lichtkunstervaring op zich, maar is ook een goede oplossing voor iedereen waarvoor de wandelroute net iets te lang is. Zo kun je de ALLUMINOUS-route halveren en heen- of terugvaren met de boot. Kom je een andere avond terug voor de andere helft van de route. Voor de boot koop je ter plaatse een ticket, dat kan zowel op de Esplanade als bij de Hortus pier. Online reserveren is helaas niet mogelijk. 

ALLUMINOUS culinair

Combineer ALLUMINOUS met een hapje en drankje bij een van de vele horecagelegenheden in Almere Centrum of geniet van het aanbod van de food-trucks op de 3 horecapleinen langs de route. Bij het horecaplein op Utopia eiland is livemuziek aanwezig verzorgd door Poppodium de Meester. 

Lichtkunst met een eigen en Almeers karakter

ALLUMINOUS bedacht een nieuw lichtfestivalconcept waar beeldende kunst en theater samenkomen, met de stad Almere als inspiratie en het Weerwater als decor. ALLUMINOUS werkt daarvoor samen met Almeerse theatergezelschappen Vis à Vis, Suburbia, Gouden Haas en BonteHond. Zij selecteerden allemaal een maker uit de theaterwereld die door ALLUMINOUS werd gekoppeld aan een beeldend kunstenaar. Zo ontstaat lichtkunst met méér theater, méér experiment en méér spektakel. Lichtkunst zoals die nergens ter wereld te zien is, alleen in Almere. 

Foto: Almere Centrum.nl