De Affordable Art Fair, opnieuw in de Kromhouthal in Amsterdam, beleeft haar 17de editie van woensdag 1 tot en met zondag 5 november. Meer dan 70 prestigieuze Nederlandse en internationale galeries tonen werk van levende kunstenaars, zowel opkomend als gevestigd. Intrigerende elementen zijn de bijdrage van het Belgische creatieve duo ROXEHA, het abstracte werk van Daniel Engelberg (Gallery Ritter) en de partnerships met AVROTROS en met UPWAY en Yamuna Forzani (Rademakers Gallery).

AVROTROS presenteert opkomende kunstenaars

Met hun verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven spelen jonge, opkomende kunstenaars in het culturele landschap een verbindende rol. AVROTROS, de ‘omroep voor ons’, honoreert deze diversiteit met een presentatie van drie in Nederland gevestigde kunstenaars. De expositie omvat figuratieve schilderijen van Nikè Marchand en Niels Egidius en keramiek en etsen van Sjahrzad Khodadadeh.

The Happy Trip       

Het Belgische creatieve duo ROXEHA, bestaande uit Roxanne Wegscheider en Denis Auspert, presenteert The Happy Trip: een vijf meter lange doodle met funky karakters en asymmetrische vormen. Aan bezoekers de taak dit werk met kleuren en kleurtjes tot leven te brengen. Inspiratiebronnen van ROXEHA zijn onder meer Keith Haring, Romero Britto, Tom Wesselmann en Niki de Saint Phalle.

Inandout #1 van Engelberg

Prominent aanwezig in de campagne voor de komende Affordable Art Fair is Daniel Engelbergs abstracte kunstwerk Inandout #1. Bij dit werk draait alles om kleur en vorm en de indruk van diepte en drie dimensionaliteit: alsof er zich achter het oppervlak een ruimte bevindt. #1 is onderdeel van de reeks Inandout die vooralsnog uit drie werken bestaat. Engelberg: ‘Het is voor mij heel belangrijk een brug te slaan tussen beeldhouwen en schilderen. Mijn werk, zeg ik altijd, lijkt nog het meest op schilderen door de ogen van een beeldhouwer.’

UPWAY x Yamuna Forzani

Ter gelegenheid van deze 17e editie van de Affordable Art Fair is UPWAY, online platform voor refurbished e-bikes, een samenwerking aangegaan met de Dutch Design Award-winnende kunstenaar Yamuna Forzani. Het resultaat is een unieke, eenmalige kunst-e-bike die tijdens de beurs door middel van een veiling wordt verkocht. De helft van de opbrengst komt ten goede aan BYCS, een wereldwijde NGO die de leefbaarheid van steden wil verbeteren met behulp van de fiets.