Beleven, luisteren, bewonderen, leren, proberen en vooral: zelf maken. Dat zijn de ingrediënten voor het Ambacht in Beeld Festival dat op zaterdag 28 en zondag 29 september voor de zevende keer in Amsterdam wordt gehouden. Het festival staat in het teken van ambachtelijk meesterschap. Ruim vijftig ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen hun kennis en ervaring met het publiek.

De Passage van De Hallen wordt tijdens het festival omgetoverd tot openbare werkplaats. Er zijn demonstraties en toegankelijke workshops voor alle leeftijden. Voor studenten, professionals en andere geïnteresseerden biedt het evenement verdiepende masterclasses van internationale meesters. Jonge bezoekers kunnen onder andere bij het Zaans Museum terecht voor een workshop bootjes maken. Op het festival is er zowel ruimte voor traditionele als moderne ambachten.

De feestelijke opening is op vrijdagavond 27 september in de Filmhallen. Op deze locatie worden zondagochtend ook een aantal korte films over het thema ambacht, gemaakt door basisschoolleerlingen uit heel Nederland, getoond.