De Olympische Spelen van Tokyo 2021: voor atleet Jochem Dobber is het niet langer een droom. Vandaag is het eindelijk zo ver. De 24-jarige specialist op de 400 meter stapt  met enorm veel motivatie en in blakende vorm in het vliegtuig naar Japan.

De route naar Tokio

Momenteel zit Jochem midden in de voorbereidingen van de Olympische Spelen. ‘Ik leef van dag tot dag tot Tokio. Gisteren had ik een wedstrijd en vandaag ben ik weer terug om te trainen. Ik probeer elke training zo goed mogelijk te benutten en goed te letten op mijn voeding en herstel’, vertelt hij.  Een zogeheten pre-camp in Shiba, een voorstad van Tokio, is de eerste plaats van bestemming. ‘Daar zitten we twee weken lang op een trainingskamp waar we keihard gaan trainen. We mogen pas op het laatste moment het olympisch dorp in.’

Spelen

De Olympische Spelen beginnen op 23 juli en gaan door tot en met 8 augustus. Jochem doet in deze periode mee aan de 400 meter, maar ook aan de 4x400m estafette, zowel bij de mannen als bij de gemengde estafette. De 4x400m estafette gemengd is dit jaar een nieuw onderdeel op de Olympische Spelen. Jochem plaatste zich op 21 mei van dit jaar voor de Spelen tijdens de World Relays in het Poolse Chorzów met het Nederlandse team, dat verder bestond uit Tony van Diepen, Liemarvin Bonevicia en Ramsey Angela.

Gelukkig staat Jochem er niet alleen voor in zijn voorbereiding op de Spelen en kan zijn vriendin, sprintster Eva Hovenkamp, hem advies gegeven. Hovenkamp mocht namelijk in 2016 naar de Spelen in Rio de Janeiro. ‘Ze heeft me vooral verteld over wat ik kan verwachten van het olympisch dorp. Bijvoorbeeld dat er een McDonald’s en een kapper zijn; dat soort praktische zaken.’

CoffeeClick, trotse sponsor van Jochem Dobber!

Jochem Dobber wordt gesponsord door CoffeeClick, dé koffieleverancier met een voor de Nederlandse koffiemarkt uniek All-In koffieconcept per kopje. De klant betaalt één vaste prijs per kopje waarbij de apparatuur, alle services en ingrediënten zijn inbegrepen.

Transparant en supersimpel!

‘Ik vind het supertof dat CoffeeClick mij sponsort.’ vertelt Jochem. ‘Als atleet is het leuk om gesponsord te worden door producten of bedrijven waar je iets mee hebt. Ik drink veel koffie en cafeïne is een van de weinige sportsupplementen waarvan is bewezen dat het werkt, met name bij atletiek.’

Ook Nick Murauer, productmanager bij CoffeeClick is enthousiast over de sponsoring van dit aanstormend talent. ‘Voor ons is het een hele leuke kans. Jochem is één van de olympische sporters die Nederland rijk is en daar verbinden wij ons graag als merk aan. Natuurlijk is het ook geweldig om te zien dat dit jonge talent naar Tokio afreist en CoffeeClick hem hierbij financieel kan ondersteunen. Dit geeft rust bij de topsporter en een gevoel van betrokkenheid bij de sponsor.

Kortom, je beleeft het veel meer wanneer je de olympische hardloopwedstrijd straks op televisie ziet… en natuurlijk geloven wij heilig dat door onze koffie Jochem nét iets harder loopt!‘ Ook Sport & Life MRA is trots op deze topsporter en ondersteunt hem als mediapartner in zijn sportieve missie.

Tekst: Aimée Kniese