Op zaterdag 8 juli 2023 zal het Olympisch Stadion worden omgetoverd tot een groots muzikaal zomerfeest genaamd De Amsterdamse Zomer met de populairste artiesten van eigen bodem, met een knipoog naar Amsterdam. Dit keer niet in de intieme setting, maar het hele stadion gevuld.

‘We kunnen niet wachten om opnieuw toffe artiesten bij elkaar te brengen en de ultieme zomerbeleving te creëren.’ aldus organisator Nicolette van Dam. ‘Net als vorig jaar hebben wij weer een aantal nieuwe artiesten toe kunnen voegen aan de line-up en we zijn heel enthousiast om samen met deze kanjers een fantastische avond neer te gaan zetten!’

Naast terugkerende artiesten als Tino Martin, Rolf Sanchez, Kris Kross Amsterdam en Joël Borelli zullen deze editie onder andere Ruth Jacott, Jan Smit en Zoë Tauran voor het eerst acte de préséance geven. Ook kondigt de organisatie een special mystery guest aan die zij op een later moment bekend zullen maken.

De Amsterdamse Zomer is meer dan alleen een concert. Zo wordt er, als aanvulling op het muzikale aanbod, ook een culinaire beleving geboden. Zo zijn er pop-up restaurants van onder andere Brasserie Van Dam en Ron Gastrobar. Daarnaast verzorgt niemand minder dan Joris Bijdendijk een 5-gangen diner voor de bezoekers in het bezit van een VIP-ticket.

Line-up: Special mystery guest, Tino Martin, Rolf Sanchez, Kris Kross Amsterdam, Zoë Tauran, Jan Smit, Jeroen van der Boom, René Froger, Wolter Kroes, Ruth Jacott, Joël Borelli, Yves Berendse, OG3NE en vele anderen.

Foto: De Amsterdamse Zomer