Vele tienduizenden mensen hebben ervan genoten, de terugkeer van de Formule 1 tijdens het eerste zonovergoten weekend van september 2021. En dat lag niet alleen aan de historische overwinning van Max Verstappen, maar ook aan het enthousiasme van alle Oranje-fans. Voor 2022 staat de 2e editie van de F1 Heineken Grand Prix gepland op 4 september en de kaartverkoop voor dat evenement start op 1 november 2021. Vanaf 15 oktober 2021 kunnen leden van‘Dutch GP club’ al tickets aanschaffen in de voorverkoop.

De F1 organisatie was lovend, de coureurs oprecht enthousiast en zo was ook de reactie van de landelijke en internationale media. De langverwachte files en opstoppingen bleven uit dankzij een gedegen mobiliteitsplan gecombineerd met tijdige en gerichte communicatie. Slechts 2% van de bezoekers kwam met de auto. De organisatie van het evenement en de beperkte publieksactiviteiten, verliepen goed, op een tijdelijke kassa storing na. Zelfs sceptici waren van mening dat de terugkeer van de Grand Prix naar Zandvoort een succes was.

Op de F1-kalender staat dat het Formule 1 circus op 2, 3 en 4 september 2022 weer afreist naar CM.com Circuit Zandvoort. De F1 Heineken Dutch Grand Prix staat volgend jaar in het teken van ‘The Ultimate Race Festival.’ Dit betekent niet alleen de beste coureurs ter wereld in de Formule 1 en uiteraard de aanwezigheid van andere spectaculaire race-klassen, maar ook optredens van diverse artiesten en een volgepakt aanbod in de fanzone.

Kaartverkoop 2022, beperkt aanbod

Vanaf 1 november start de reguliere kaartverkoop. Iedere potentiele koper, die zich geregistreerd heeft, mag maximaal zes kaarten bestellen voor 2022 of voor 2022 en 2023. Gezien de beperkte beschikbaarheid en de grote vraag maakt de organisatie gebruik van een aanvraagproces en loting. Op 10 november worden de geïnteresseerden geïnformeerd of de kaarten toegewezen zijn.

Een groot deel van de kaarten voor 2022 is al vergeven aan die fans die de organisatie in 2021 moest afwijzen als gevolg van de Corona-maatregelen. Met andere woorden; staanplaatsen zijn niet meer beschikbaar. Daarnaast is een deel van de kaarten al verkocht aan die fans die, in eerste instantie kaarten voor drie jaar hebben gekocht.

‘We hebben met z’n allen in 2021 echt iets neergezet’, zegt Jan Lammers. ‘De toeschouwers en de deelnemers waren superblij. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor 2022 alweer in volle gang natuurlijk. Met de datum in 2022 zijn we heel tevreden. Zoals eerder gezegd; we verlengen de zomer in Zandvoort. Het sluit perfect aan, precies in het staartje van de vakantieperiode, dat is gunstig voor de ondernemers in de regio. Wij kijken er echt naar uit om in 2022 echt uit te pakken en dit keer met een ruim aanbod aan entertainment en nog meer publieksactiviteiten.’

Foto: Dutch Grand Prix/Mick Kok