Hoe leuk en uitdagend het is om echt een goed stuk vlees klaar te maken op de barbecue, daar kwam René de Regt pas achter toen hij op zijn 25e verjaardag zijn eerste Weber BBQ cadeau kreeg. “Ik had toen nooit kunnen bedenken dat barbecueën nog eens mijn dagelijks werk zou worden”, vertelt hij. “In het begin verzorgde ik incidenteel wel eens een BBQ, maar het werden er steeds meer. Sinds vijf jaar ben ik fulltime pitmaster voor mijn eigen BBQ cateringbedrijf HangBelly BBQ.”

Passie voor BBQ

De passie voor het barbecueën is in de 30 jaar dat René bezig is alleen maar toegenomen. “De energie die het oplevert als we weer een catering hebben verzorgd en we alleen maar positieve reacties krijgen, heeft ervoor gezorgd dat wij gewoon verslaafd zijn geraakt aan het ‘in de watten leggen’ van onze klanten, ontzorgen noemen wij dat!” De reden van het succes ligt voor een groot deel in de beleving die HangBelly BBQ creëert. Dat begint al met het indrukwekkende arsenaal aan materieel waar René mee werkt, variërend van diverse type BBQ’s en smokers, een houtgestookte pizzaoven en een aantal unieke, zelfontworpen trailers, waaronder ‘The Beast’, die met zijn zeven meter lengte een gigantische capaciteit biedt. “Hierop hebben we tijdens Roverway 2018 in 2,5 uur tijd maar liefst 4500 scouts van serieus goed BBQ eten voorzien. Het was aanpoten, maar het gaf wel een enorme kick!”

Real American BBQ gerechten

HangBelly BBQ werkt door heel het land. De opdrachten lopen uiteen van het verzorgen van een verjaardagsfeest en bruiloft tot bedrijfsfeest en compleet aangekleed evenement, voor gemiddeld zo’n veertig tot driehonderd personen (maar groter kan dus zeker ook!), voor zowel particulieren als bedrijven. “Negentig procent van onze opdrachten komt voort uit opdrachten. Dat is hoog. Wij overtreffen graag het verwachtingspatroon van onze klanten”, aldus René. “We bieden dan ook niet een standaard BBQ, maar een Real American BBQ, bereidt van verse en eerlijke producten, zoals bijvoorbeeld pulled pork dat acht uur op de smoker heeft gelegen, hele zalmzijdes tot botermalse Indonesisch gemarineerde kippendijen.” Hoewel de Real American BBQ gerechten de basis vormen, kan HangBelly BBQ naar wens alle soorten catering verzorgen. “Ons motto is dan ook; u vraagt, wij braaien!”

Samenwerking met Weber en Napoleon

Via workshops en demonstraties brengt René zijn passie voor barbecueën ook graag over op anderen. Hiervoor werkt hij samen met onder andere Weber en Napoleon. “De workshops geef ik op locatie. Dat kan bij mensen thuis of bij bedrijven. Je kan het bijvoorbeeld inzetten als teambuildingsactiviteit, door mensen met/of tegen elkaar te laten koken. Om het daarna gezellig met elkaar op te eten. Succes verzekerd!”

Internationale wedstrijden

Zelfs in zijn spaarzame vrije tijd mag René nog graag barbecueën. Zo neemt hij met zijn eigen BBQ team regelmatig deel aan grote internationale wedstrijden. Het leverde het team in 2018 een twaalfde plaats op bij werelds grootste wedstrijd: The World Food Championships in Alabama, Amerika. Tussendoor bedacht de Zeewolder Pitmaster ook nog een nieuwe evenement voor Zeewolde; de International Suydersee BBQ Contest. Deze unieke BBQ wedstrijd, die dit jaar zijn 3e editie beleefde, trekt topteams uit de hele wereld. Vanwege de tijd en energie die het organiseren kostte, overwoog René om ermee te stoppen. “Maar na de evaluatie hebben we besloten het toch een vervolg te geven”, licht hij toe. “Alleen op een andere locatie. Meer kan ik nog niet zeggen.”

Meer info: www.hangbellybbq.nl