Traditiegetrouw is de Troféo Sofia van 1-6 april 2024 een van de sterkst bezette voorjaarsklassiekers in de zeil-, windsurf- en kitefoilsport. Voor de 53ste editie van deze wereldbekerwedstrijd op Mallorca zijn al bijna 800 teams ingeschreven in de tien olympische disciplines. Team Allianz is vertegenwoordigd met 26 atleten waaronder zes sporters die al geplaatst zijn voor de Spelen van 2024.

Olympisch jaar, volle agenda

In aanloop naar de Olympische Spelen loopt de agenda van de internationale top in het voorjaar snel vol. Om die reden ontbreken een aantal sporters van Team Allianz die al geplaatst zijn voor de Olympische Spelen dit jaar.

De wereldkampioenschappen in de 49er en 49erFX zijn net afgerond. Kersverse wereldkampioenen Odile van Aanholt en Annette Duetz en vice-wereldkampioen 2024 Bart Lambriex en Floris van der Werken doen om die reden niet mee op Mallorca. Dat geldt ook voor Annelous Lammerts die ervoor gekozen heeft rust te nemen op weg naar de wereldbekerwedstrijd in Hyerès van 20-27 april en het WK Kitefoilen van 11-19 mei.

Windsurfen

Wereldkampioen windsurfen van 2023 Luuc van Opzeeland, die zich al geplaatst heeft voor de Spelen, verschijnt aan de start samen met de andere Team Allianz leden; Joost Vink, Hidde van der Meer, Huig-Jan Tak en Max Castelein. Bij de vrouwenwindsurfers wordt Nederland op Mallorca vertegenwoordigd door Sara Wennekes, al geplaatst voor Parijs 2024 en Zara Rozeboom.

Foto: Watersportverbond