Bram Huijbregts (23) maakt komend seizoen de overstap naar Amsterdam die komend seizoen onder leiding staat van de nieuwe coach Alexander Cox. De middenvelder van Oranje-Rood speelde eerder al onder Cox met toekomstige teamgenoten Tijn Lissone en Teun Kropholler bij Jong Oranje.

De nieuwe aanwinst komt al vanaf zijn 15e uit voor Oranje-Rood Heren 1. Eerder in zijn hockeycarrière werd hij in 2016 landskampioen in het Wagener Stadion met de Eindhovenaren ten koste van Amsterdam en Europees kampioen met Jong Oranje. ‘Na 15 jaar in Eindhoven te hebben gehockeyd is het tijd voor iets nieuws en iets buiten mijn comfortzone’ laat een enthousiaste Huijbregts weten. ‘Amsterdam heeft een jonge, ambitieuze groep waarmee de komende tijd gebouwd gaat worden en daar wil ik onderdeel van uit maken’ vult hij aan.

‘Wij zijn erg blij met de komst van Bram. Hij is een welkome versterking voor ons middenveld. Hij is balvast en heeft een goede drive naar voren. Hij heeft al veel ervaring op het hoogste niveau en past mijn zijn leeftijd uitstekend in de opbouw van de selectie’, aldus Klaas Veering, bestuurslid Tophockey.

Huijbregts zal daarnaast ook naar de hoofdstad verhuizen om er het laatste jaar van zijn studie commerciële economie en ondernemerschap af te maken.