Het is drie jaar geleden dat de amateurkunstenaars uit Hilversum zich konden presenteren tijdens het Iktoon Kunstfestival in het Raadhuis van Hilversum. Nu is het weer zover. Op zaterdag 18 juni is het hele Raadhuis gevuld met optredens, workshops en exposities.

In Hilversum zijn veel amateurkunstenaars actief, voor hun eigen plezier, om zich te ontwikkelen en om anderen te inspireren. Tijdens het Iktoon festival tonen honderden amateurkunstenaars hoe fijn het is om iets moois te maken, te zingen, te spelen, te dansen, te creëren.

Iktoon Hilversum is onderdeel van het landelijke Iktoon festival en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente. Er wordt gewerkt aan het vergroten van de waardering van amateurkunst en de zichtbaarheid van inclusieve cultuurparticipatie.

Het Raadhuis bruist op zaterdag 18 juni tussen 10.30 en 17.00 uur. Om 10.30 uur wordt het festival feestelijk geopend door Reinier Sijpkens met zijn muziekboot. Vanaf 11.00 uur gaan de deuren van het Raadhuis open en kunnen bezoekers zich de hele dag vermaken met zang, dans, muziek, exposities en poëzie.

Naast het bezoeken van optredens en exposities kunnen bezoekers zelf ook meedoen. Zo zijn er verschillende korte workshops te volgen zoals een schrijverscafé, een workshop slaggitaar, knutselen voor kinderen, maak je eigen druksel, salsadansen en een korte hiphop cursus en kunnen bezoekers uit volle borst meezingen en spelen met diverse (pop)koren. Openingstijden: 18 juni 10.30 – 17.00 uur in het Raadhuis van Hilversum, Dudokpark 1. Meer informatie over dit gratis toegankelijke festival: www.iktoonhilversum.nl