Op zondag 10 november krijgen sportievelingen opnieuw de mogelijkheid om al hardlopend bijzondere gebouwen in Haarlem te verkennen. Tijdens de tweede KLM Urban Trail Haarlem krijgen de deelnemers onderweg op een vernieuwd parcours van ongeveer 5 of 10 km door de Haarlemse binnenstad veel moois te zien. De start is dit jaar erg bijzonder en uniek voor een hardloopevenement: de naar verwachting 4.000 hardlopers starten vanuit de Grote of Sint-Bavokerk.

Rennen door de concertzaal Philharmonie of in een hardloopshirt een muziekoptreden bijwonen in de prachtige Stadsschouwburg van Haarlem. Dat kan normaal natuurlijk niet, maar op zondag 10 november wel. ‘Naast deze twee gebouwen die hun debuut op het parcours maken, voegen we stap voor stap meer locaties aan de vernieuwde route toe’, zegt Vincent van Heijningen, organisator van de KLM Urban Trail Haarlem. ‘En we kunnen nu al verklappen: daar zitten zeer verrassende locaties tussen.’ Na de finish worden de deelnemers beloond met een unieke medaille en een heerlijk ontbijt.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.klmurbantrailhaarlem.nl. Door de populariteit van het sportevenement wordt er aangeraden niet te lang te wachten. De eerste editie van de KLM Urban Trail Haarlem was in 2018 met 3.000 deelnemers vroegtijdig uitverkocht.