‘Onbeperkt begrensd’ is het thema van Kunstlijn Haarlem, de jaarlijkse manifestatie voor hedendaagse kunst. Van 1 tot en met 3 november staat de 34ste editie op de kalender. In de Sociëteit Vereeniging geven burgemeester Jos Wienen en Joke Breemouer, directeur Kunstlijn vrijdag 1 november om 20.00 uur het officiële startschot voor een kunstzinnig weekend. Dat doen ze samen met singer-songwriter Yorick van Norden en de Haarlemse Balletschool.

Het atelier is voor de meeste kunstenaars de onbeperkt begrensde plek waar hun gedachten en zoektochten hun uiteindelijke vorm krijgen. Om die reden, én omdat het atelier van oudsher de basis vormt van de Kunstlijn, is deze titel gekozen als thematische metafoor voor de droomplek, de vluchtheuvel of het paradijs.

Gevarieerd programma

Het gehele Kunstlijnweekend staat in het teken van hedendaagse kunst en de ontwikkelingen daarin. Met bijna 300 deelnemende kunstenaars, die hun werk tonen bij circa 175 ateliers, broedplaatsen, winkels, musea en galeries, komt iedere kunstliefhebber aan zijn trekken. Zo zijn weer speciaal samengestelde tentoonstellingen te zien in  onder meer het Stadhuis , het Provinciehuis en de Sociëteit Vereeniging. Maar ook op locaties die nog weleens over het hoofd worden gezien, zoals de Wijngaardtuin, de Stadskunstkamer en het nieuwe hotel the nui Dairy. Ook de omliggende gemeenten Velsen, Heemstede en Bloemendaal hebben uiteenlopende tentoonstellingen.

KinderKunstroute

De Kunstlijn biedt kinderen dit keer een gevarieerd programma: de tweede editie van de KinderKunstroute, ‘Haarlemse Meesters 2.0’ in Museum Haarlem en ‘Fabeldieren & Fantasie’ in het Noord-Hollands Archief. Ook jongeren in de middelbare schoolleeftijd worden op hun wenken bediend. In de ‘Urban Art Expo’ kunnen zij op zoek naar kunst op straat, gemaakt door leerlingen van het Stedelijk Gymnasium. Het nieuwe initiatief Yellow Light koppelt jonge kunstenaars aan tien bedrijven in de binnenstad. Zij maken speciaal voor deze bedrijven een kunstwerk en dat levert een interessante jongerenkunstroute op.

De overzichtstentoonstelling is van zaterdag 19 oktober tot en met zaterdag 9 november weer te zien in Kunst centrum Haarlem aan de Gedempte Oude Gracht 117-121