Wegens groot succes van de eerste Wintergames, waaraan 45 jongeren tussen de 12 en 17 jaar meededen, organiseert Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. opnieuw de Wintergames! Op 12 & 13 en februari kunnen jongeren gratis deelnemen aan gave sportieve activiteiten.

Voor een groot deel van de vorige deelnemers waren de Wintergames het eerste fysieke contactmoment waarin ze plezier beleefden met leeftijdsgenoten. Ook bleek dat voor de meeste dit het eerste sportieve activiteit was sinds de aanhoudende lockdown. Het moge duidelijk zijn dat dit soort activiteiten voor jongeren echt heel hard nodig zijn. Daarom staan op 26 en 27 februari de derde en tevens laatste editie van de Wintergames op het programma.

Dat de coronamaatregelen een negatief effect hebben op de fysieke en psychische gezondheid van jongeren, wordt vaak zwaar onderschat. De Wintergames hebben als doel jongeren sportief, energiek en met een positieve mindset deze donkere wintermaanden door te laten komen. De activiteiten kunnen doorgang vinden omdat jongeren tot achttien jaar wel buiten mogen sporten en bewegen in teamverband. Zij hoeven ook geen anderhalve meter afstand in acht te nemen.Wintergames is een initiatief van Johan Cruyff Foundation, Krajicek Foundation, Sociaal werk Nederland en wordt gefinancierd door Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vanzelfsprekend houden we ons aan de dan geldende RIVM-maatregelen.

Foto: Sportbedrijf Ermelo