Niet één, maar twee uitreikingsmomenten voor het Meerlandenfonds dit jaar. Tijdens de 15e officiële editie maakten wethouders van 12 gemeenten uit de regio vrijwilligers van maar liefst 130 verenigingen en goede doelen blij met een mooie cheque. Op woensdag 14 december in het Oude Raadhuis in Hoofddorp en donderdag 15 december in Nederzandt in Noordwijk. Om zo – tijdens het jubileumjaar van Meerlanden – meer vrijwilligers te kunnen horen vertellen over de bestemming van het geldbedrag.

‘Onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Met hun tomeloze inzet dragen ze bij aan een mooie en duurzame regio, vandaag en morgen. Ik ben blij dat we ook in het jaar van het 25-jarig jubileum van Meerlanden weer veel clubs en goede doelen kunnen steunen met ons fonds,’ zegt Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden. ‘Deze editie keken we extra naar initiatieven die zich inzetten om mensen die door de gestegen prijzen de eindjes lastig aan elkaar kunnen knopen. Ik wens alle vrijwilligers veel succes met de realisatie van hun initiatief. Van harte gefeliciteerd!’

Wethouders overhandigen cheques

Alle goede doelen en (sport)verenigingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds ontvingen, zijn actief in het verzorgingsgebied van Meerlanden. Namens de gemeenten waren er wethouders aanwezig op de uitreiking om de cheques te overhandigen en hun waardering uit te spreken voor het goede werk dat de vrijwilligers doen en hen te feliciteren.

Mooie en duurzame leefomgeving

In het jaar van het 25-jarig bestaan van Meerlanden vond het Meerlandenfonds voor de 15e keer plaats. De inschrijving voor het Meerlandenfonds liep van 1 oktober 2022 tot 1 november. Ook dit jaar stortte Meerlanden een bedrag van €55.000,- in het fonds om (sport)verenigingen en goede doelen te ondersteunen. Het bestuur van het fonds let bij de aanvragen op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze gaat hierbij uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen en het welzijn van mensen vergroot. Daarnaast keek ze dit jaar ook naar initiatieven die zich inzetten om mensen die de eindjes lastig aan elkaar kunnen knopen te ondersteunen.

Op www.meerlanden.nl/fonds staat een volledig overzicht met alle bijdragen uit het Meerlandenfonds.