Olympische Spelen of niet, Right To Play vindt spelen goud waard! Dit jaar bestaat het goede doel, opgericht door viervoudig Olympisch schaatskampioen Johann Olav Koss, 20 jaar en dat wordt gevierd.

Elke maand, te beginnen op 24 juli – de dag dat de Olympische Zomerspelen van start zouden gaan-  laten vijf bekende Nederlandse sporters en artiesten zien dat spelen goud waard is. In een overtuigende video vertellen zij wat spelen voor hen betekent en welke impact Right To Play de afgelopen 20 jaar op het leven van kwetsbare kinderen had, alleen al door hen aan het spelen te krijgen. Naast het Nederlandse verhaal vertolken de video’s ook de ervaringen van voormalige deelnemers aan Right To Play programma’s.

De campagne start met het verhaal van de beste voetbalkeepster ter wereld, Sari van Veenendaal. Deze zomer zou zij in Tokyo zullen schitteren. In een persoonlijk relaas vertelt ze hoe ‘spelen’ haar leven heeft vormgegeven en reageert ze op het verhaal van Aissa. Zij deed 12 jaar geleden mee aan de Right To Play programma’s in Mali waar ze voor zichzelf en andere meisjes uit haar gemeenschap leerde op te komen. Nu doet ze dat nog steeds. Via haar eigen organisatie en als medewerker van UNHCR.

In augustus vertelt Hugo Kennis, winnaar van Expeditie Robinson en TV-Kok, waarom spelen voor hem en zijn leeftijdsgenoot Gilbert uit Rwanda goud waard is. Twee jongen mannen met een verschillende achtergrond maar met dezelfde ambitie: zoveel mogelijk uit het leven halen. Hou de campagne in de gaten om te ontdekken wie er in september, oktober en november vertellen over hun gouden speelmomenten.

Right To Play is een internationale organisatie die spelen inzet om het leven van kinderen te verbeteren. Met  unieke speelprogramma’s dragen ze bij aan de gezonde ontwikkeling van een kind. Right To Play hanteert vier speelvormen: sport, educatief-, creatief- en het vrije spelen.

Keepster Sari van Veenendaal vindt spelen goud waard

Olympische spelen of niet. Voor ons staat vandaag sowieso in het teken van Goud en spelen. Sari van Veenendaal deelt met jou waarom zij spelen goud waard vindt. #spelenisgoudwaard #powerofplayPS. je maakt kans op een gouden speelmoment met haar. Laat je e-mailadres achter via https://www.righttoplay.nl/sari-goud en wie weet speel jij binnenkort wel met Sari!

Geplaatst door Right To Play The Netherlands op Vrijdag 24 juli 2020