De Duif in Amsterdam was woensdagavond het decor voor het openingsconcert van de 10e editie van het Pianoduo Festival Amsterdam. Het vijfdaagse festival slaat zijn vleugels dit jaar uit over heel Amsterdam.

Openingsconcert

Het grootste pianoduofestival van Europa viert dit jaar haar 10-jarige bestaan welke woensdagavond is gestart met een bijzonder concert in de Duif in Amsterdam. Maar liefst vier duo’s namen plaats achter de vleugels: Pianoduo Scholtes & Janssens, Luís Rabello & Claudio Constantini, Mengjie Han & Caspar Vos en Tamara Licheli & Nino Gvetadze namen de bezoekers mee op reis door verschillende werelddelen, van Zuid Amerika tot Azië.

Festival      

De komende dagen kan er nog volop genoten worden van dit unieke festival. Met verschillende concerten, verdeeld over de stadsdelen van Amsterdam. Wereldmuziek op vrijdag, jazz op zaterdag, kinderconcerten met Sinterklaas op zondag  en natuurlijk meer klassiek, met jong talent en internationale topduo’s .

Slotconcert

De tiende editie van het festival sluit af op zondag 4 december met een groots uitroepteken in het Muziekgebouw. Spectaculair duospel in de wereldpremière van een nieuw concert van Kate Moore en vier piano’s vieren de magie van de toetsen in veelvoud. Pianoduo Scholtes & Janssens en het even briljante Israëlische Garburg Pianoduo bundelen de krachten voor Bachs zelden live gehoorde Concert voor vier piano’s en strijkorkest en een uitvoering van Ravels Bolero op vier piano’s.

Foto: Edgar Janssens