Lars Griekspoor van MX team Griekspoor heeft in de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Harfsen een podiumplaats weten te behalen. Griekspoor kwam in de eerste manche als vierde over de finish en reed vervolgens in de tweede manche lang op een tweede plaats. Hij werd uiteindelijk derde en dit was voldoende voor een derde plaats in het dagklassement.

Griekspoor had tijdens de training gelijk een goed gevoel op de baan. In de beginfase wist hij al een snelle ronde op de klok te zetten, die goed was voor een vierde plaats. Op het moment dat het starthek in de eerste manche viel, kende Lars een redelijke start. ‘Het rijden ging wat moeizaam en kreeg al na een aantal ronden last van opgepompte armen. Door een constant tempo te rijden heb ik de schade weten te beperken en ben uiteindelijk op een goede vierde positie geëindigd’, vertelt Lars.

De start van de tweede manche was vele malen beter en op een vierde plaats kwam hij uit de eerste bocht. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een tweede plaats. ‘Ik wist de tweede plaats voor het overgrote deel van de manche vast te houden totdat ik uiteindelijk ben ingehaald. Ik kwam nog zwaar onder druk te staan van de vierde man, maar wist de derde positie vast te houden tot aan de finish.’

Met een derde en vierde plaats in de manches pakte Griekspoor zijn allereerste ONK 500 podium met een derde plaats in het dagklassement.

Foto: Niek Kamper