Goed nieuws voor alle basisschoolleerlingen in gemeente Haarlemmermeer. Afgelopen week ontvingen ze van Sjors Sportief en Sjors Creatief de allereerste ‘Sjorsboekjes.’ Hiermee kunnen ze dit schooljaar ruim dertig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Het is voor het eerst dat gemeente Haarlemmermeer dit succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt.

Van badminton en turnen tot en met schilderen en knutselen: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in Haarlemmermeer voortaan vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past. Afgelopen week ontvingen ze het allereerste ‘Sjorsboekje.’ Dat staat vol met activiteiten die ze vaak gratis kunnen ontdekken.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van Team Sportservice in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Esther de Heij, projectcoördinator: ‘Zowel Team Sportservice als gemeente Haarlemmermeer vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden. En in de meeste gevallen is het nog gratis ook.’

De Sjors-formule

Sjors is nieuw in de gemeente Haarlemmermeer. Maar in ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten

Het aanbod wordt gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Haarlemmermeer op school mee naar huis hebben gekregen. De Heij: ‘Inschrijven voor de activiteiten kan via de website www.noordhollandactief.nl. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Hopelijk overtreft het aantal inschrijvingen onze verwachtingen.’