Van 27 tot en met 30 januari 2022 kunnen paardensportliefhebbers elkaar ontmoeten tijdens Jumping Amsterdam. Vorig jaar kon het mooiste paardensportevenement van Nederland helaas niet doorgaan wegens covid-19, maar dit jaar gaat de organisatie er alles aan doen om een geweldige editie neer te zetten. Met twee wereldbekerkwalificaties, de FEI Dressage World Cup™ en de Longines FEI Jumping World Cup™, is topsport op het hoogste niveau gegarandeerd en zijn alle bekende (inter)nationale ruiters en paarden aanwezig.

‘De laatste persconferentie, waarin de overheid heeft aangegeven dat er vanaf 25 september meer mogelijk is, geeft ons veel hoop en goede moed om de organisatie van Jumping Amsterdam te starten. Natuurlijk begrijpen wij dat we hiermee een groot risico nemen, daarom houden we de ontwikkelingen scherp in de gaten. Echter kunnen we niet wachten om in 2022 een paardensportevenement neer te zetten zoals de bezoekers van ons gewend zijn, mensen samenbrengen, genieten van de topsport, en volle tribunes met een fantastische sfeer. Daarnaast merken we dat onze sponsoren ons veel vertrouwen geven en er net zoveel zin in hebben als wij. Ons team vertoont op dit moment dan ook maximale inzet om de organisatie te laten slagen’, vertelt Irene Verheul, sportief directeur en eindverantwoordelijke van Jumping Amsterdam.

’Het besluit om vorig jaar Jumping Amsterdam te annuleren viel ons zwaar, maar voor ieders gezondheid en vanuit financieel oogpunt hadden we geen keuze’, vertelt Paul Riemens, CEO van de RAI in Amsterdam en bestuursvoorzitter van Jumping Amsterdam. ‘Twee weken geleden was de KunstRAI het eerste meerdaagse evenement sinds maart 2020 in RAI Amsterdam. We kunnen concluderen dat we onze klanten, exposanten en bezoekers opeen veilige en verantwoorde manier kunnen ontvangen. We richten ons dan ook op eensterke comeback van Jumping Amsterdam!’

Tijdens deze 62e editie zorgt het gevarieerde programma voor een piste met internationale topsport, breedtesport, paradressuur, diverse shows en entertainment. Met maar liefst 2.000m2 standruimte kan je ook dit jaar weer heerlijk shoppen in het promodorp, lekker eten en drinken bij café Bolle Jan op het horecaplein. Kaarten voor Jumping Amsterdam 2022 zijn vanaf 1 oktober te reserveren! Profiteer van het aantrekkelijke ‘early bird’ tarief dat geldig is tot en met 30 november. Uitgebreide informatie over de kaartverkoop en het programma zijn te vinden op de website www.jumpingamsterdam.nl.

Foto: Jumping Amsterdam