Met ingang van het nieuwe seizoen is Dave Smolenaars de nieuwe coach van de hockeysters van Bloemendaal. Met hem keert een oude bekende terug op het Mussennest.

Smolenaars is een echte Bloemendaler die in zijn jeugd al op ’t Kopje speelde en in heren 1 deel uitmaakte van de succesvolle generatie met onder andere Floris-Jan Bovelander en Teun de Nooijer. Smolenaars werd vijf keer Nederlands kampioen met het eerste team, maar werd ook eerste met JA1 en later nog een keer met Heren 2.

Als coach beschikt hij over een ruime ervaring. Hij stond eerder al aan het roer bij dames en heren 1 van Bloemendaal en hij was bij verschillende clubs als trainer/coach van eerste teams actief. Daarnaast was hij betrokken bij Jong Oranje en is hij nu medeverantwoordelijk voor de door bondscoach Alyson Anan ingestelde ‘potentials’ c.q. talentengroep.

Smolenaars:‘Het is ontzettend leuk om terug te keren bij Bloemendaal. Ik heb er zoveel mooie herinneringen liggen en ik ken ook nog zoveel mensen. Maar wat mij het meest aantrekt is de groep waarmee ik aan de slag ga. Dames 1 heeft veel potentie en ik wil daar mijn bijdrage aan geven om die verder te ontwikkelen.’

Bestuurslid tophockey Pepijn Post: ‘We zijn blij met Dave zo’n ervaren en goede trainer/ coach te kunnen aanstellen. Dave heeft bewezen speelsters en teams beter te kunnen maken en hij wordt al vele jaren geroemd in de hockeywereld om zijn trainingsaanpak. Het is des te leuker om iemand erbij te halen die de club zo goed kent.’  Smolenaars is dit seizoen coach van Gooische Dames 1 waar hij ook technisch directeur is. Die laatste functie zal hij voortzetten.

Fotocredits: Koen Suyk/HC Bloemendaal