De organisatie van de Inline skate Marathon Amsterdam heeft besloten om de eerste editie, die gepland stond voor augustus, wederom een jaar op te schuiven. Initiatiefnemer Guus Heijnen had al jaren een droom om een groot skeelerevenement in zijn eigen stad op poten te zetten. Nog steeds is de hele (sport)wereld in de ban van de covid-19 pandemie. Alles staat op losse schroeven en allerlei evenementen worden opgeschoven.

Het betreft een lange afstand voor de deelnemers maar ook voor dit soort processen moet je een lange adem hebben realiseert Marcel Scheperkamp (disciplinemanager inline skaten KNSB) zich terdege. Door covid-19 moeten niet alleen de stakeholders van Beat the Streets een lange adem hebben, maar de hele sportwereld. Dit is niet alleen voor Beat the Streets een tegenslag, maar voor de gehele sportindustrie. “We zijn in de breedte bezig met het ontwikkelen van de inline sport in Nederland. Dit evenement past daar perfect bij. Iets waar veel mensen, zowel top als recreatieve sporters, naartoe kunnen werken. Het geeft de sport in Nederland een smoel en geeft ook internationale mogelijkheden voor bijvoorbeeld een etappe voor de World inline cup. Wij hebben ons vanaf het begin coöperatief opgesteld (voorganger Arjan Smit in 2019) en zijn nauw betrokken bij de belangrijke beslissingen zoals het parkoers.’ vertelt Scheperkamp.

In oktober 2019 sloot hij Comeback sports aan, een enthousiast sportmarketingbureau dat ook de IIRONMAN Triatlon in Hoorn commercieel faciliteert. De vergunningaanvraag werd ingezet en half maart 2020 waren alle partijen het eens: het evenement moest er komen! ‘Achter de schermen wordt veel geregeld, alleen helaas moeten wij het nog een jaartje opschuiven.’, vertelt Joost Metten, sportmarketeer bij Comeback sports. Wanneer de Amsterdam inline skate Marathon volgend jaar precies op de kalender zal verschijnen, is nog niet besloten.

Foto: Comeback sports