Landstede Hammers heeft Taren Sullivan gecontracteerd. De 26-jarige Amerikaan speelde afgelopen seizoen voor Artland Dragons, uitkomend op het tweede niveau van Duitsland. Met de komst van de 1.98 meter lange forward is de selectie van de Zwollenaren compleet.

Sullivan speelde in de Verenigde Staten twee jaar lang in de NBA G League. In het seizoen 2018/2019 was de forward onderdeel van de Stockton Kings, waarvoor hij in 47 wedstrijden tot gemiddeld 6.6 punten per wedstrijd en 3.5 rebounds per wedstrijd kwam. Een jaar later droeg Sullivan het shirt van Birmingham Squadron en voor die ploeg speelde hij 33 wedstrijden, om een jaar later te vertrekken naar Rivers Hoopers uit Nigeria. Afgelopen seizoen speelde de Amerikaan voor Artland Dragons, tweededivisionist uit Duitsland. Hij maakte daar gemiddeld 10.9 punten per wedstrijd en voegde daar gemiddeld 3.6 rebounds aan toe.

Aleksandar Todorov, algemeen manager van de Hammers, is blij met de komst van Sullivan. ‘Taren is een mooie aanvulling op de groep die er al stond. Hij brengt wat ervaring met zich mee en heeft zich afgelopen seizoen goed ontwikkeld in Duitsland. We denken dat Taren ook van waarde kan zijn in de BNXT League’, zegt de manager, die blij is dat de selectie in een vroeg stadium rond is. ‘Er staat een mooie, talentvolle en naar onze mening evenwichtige selectie. Over een maand beginnen we aan het nieuwe seizoen en daar kijken we enorm naar uit. De eerste training is op maandag 22 augustus om 17:00 uur.’

Update 3 augustus:

Sullivan is aankomend seizoen geen speler van Landstede Hammers. De Amerikaan tekende onlangs een contract voor een jaar, maar kwam vervolgens met aanvullende eisen. Daar wil Landstede Hammers niet aan voldoen en daarop besloot Sullivan om in de Verenigde Staten te blijven.

‘ Ik ben al 25 jaar werkzaam in het basketbal en ik heb nog nooit zo’n gebrek aan professionaliteit bij een speler gezien. Zijn eisen leken eindeloos en eindigden met zijn beslissing om in de Verenigde Staten te blijven. Zijn speelrechten liggen echter bij Landstede Hammers en hij kan alleen ergens anders spelen als we een afkoopovereenkomst hebben bereikt. In de tussentijd maakt Landstede Hammers plannen om de positie van Sullivan op de juiste manier in te vullen.’