Team Sportservice pakt uit  tijdens NOC*NSF Nationale Sportweek!

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de NOC*NSF  Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september 2021 om draait. Dat is ook hard nodig, want Nederlanders zijn sinds de coronacrisis minder fit en minder weerbaar geworden. Team Sportservice grijpt de Nationale Sportweek aan om het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten en inspireert samen met de lokale sportaanbieders iedereen om (weer) te gaan sporten en bewegen.

Bewegen voor jong en oud

Op vrijdag 17 september, heropent Team Sportservice het prachtige kabouterpad in het Haarlemmermeerse bos voor kinderen van 0 t/m 6 jaar. Tijdens deze feestelijke heropening lopen ouders samen met hun kind(eren), de route met kaboutermuts op en een tasje gevuld met inhoud. De kabouters zijn voorzien van een QR- code. Achter elke QR- code zit een leuke beweegopdracht of een weetje over gezondheid en/of natuur. Starten kan tussen 10.00 en 14.30 uur en deelname kost €3,50.

Speciaal voor senioren organiseren Team Sportservice en Rijwieltourclub Hoofddorp op vrijdag 24 september een gratis Doortrappen fietstocht. Fiets ook mee en geniet van de natuur, beweging en gezelligheid. Deelnemers kunnen kiezen tussen een route van 15 km of 30 km. Inloop is om 9.30 uur en de tocht start vanaf 10.00 uur vanaf Sportcomplex Toolenburg.

Ontdek jouw favoriete sport

Onbeperkt ontdekken op de multisportdag op zondag19 september op het terrein van voetbalvereniging UNO. De ideale dag voor kinderen en volwassenen met een beperking om te ontdekken welke sport voor hen geschikt is. Sportaanbieders uit Haarlemmermeer, Aalsmeer en Uithoorn presenteren hun aangepast sportaanbod.

Maar er valt veel meer te ontdekken. Tijdens de SportFair op 26 september bij de Toolenburgerplas presenteren meer dan 35 sport- en cultuuraanbieders hun aanbod. Vanaf 11.00 uur bruist het van sport en cultuur. Er zijn de hele dag  sportieve activiteiten en demonstraties.

Sportaanbieders zetten hun deuren open

Alle inwoners van Haarlemmermeer kunnen tijdens de Nationale Sportweek kennismaken met de sportaanbieders en hun activiteiten. Veel sportverenigingen en -organisaties zetten de deuren open. Op het sportplatform www.noordhollandactief.nl  zijn al deze activiteiten onder het project Nationale Sportweek te vinden.

Sport doet iets met je

Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar wederom ‘sport doet iets met je’. Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF:  ‘Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het extra belangrijk om nu te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn. In september willen we zoveel mogelijk mensen helpen de weg (terug) naar de sportclub te vinden.’

Foto: Renata Jansen