Het voorjaarsprogramma van cultureel centrum en non-profit galerie The Merchant House (TMH) aan de Herengracht in Amsterdam start met een expositie van de Nederlandse kunstenaar Beppie Gielkens.

Van vrijdag 11 maart tot vrijdag 6 mei toont TMH het meest recente werk van deze bevlogen colorist onder de titel Painting Otherwise: een verwijzing naar haar eigenzinnige werkwijze. Gielkens’ nieuwe schilderijen (eitempera op katoen) laten zich het beste definiëren als een superieure verkenning van de fysieke en schilderkunstige eigenschappen van kleur. Met behulp van lijn en kleur creëert zij een krachtige verhaalstructuur die uitnodigt tot steeds nieuwe manieren van lezen.

The Merchant House

The Merchant House, opgericht in 2013 door Marsha Plotnitsky, staat voor een nieuwe kijk op de tradities die stad en kunsten verbinden. Als artistiek directeur heeft Plotnitsky sinds 2013 meer dan dertig thematisch opgezette projecten met hedendaagse kunst samengesteld. Tevens voert zij de redactie over TMH’s discussieprogramma over kunst en schrijft en redigeert zij de publicaties.

De projecten van de galerie concentreren zich op Nederlandse en internationale vernieuwers als John Coplans, Hilarius Hofstede, Craigie Horsfield, André de Jong, Henk Peeters, Pino Pinelli, Judit Reigl, Carolee Schneemann, Jan Schoonhoven en André Stempfel, naast jong talent. Merchanthouse.nl geeft uitvoerige informatie over het complete programma, alsmede over het werk en de achtergronden van de kunstenaars.

Foto The Merchant House, werk van Beppie Gielkens