Wat te doen als galerieën, musea en ateliers dicht zijn en kunstenaars hun werk niet kunnen exposeren? NLraamkunst vond de oplossing en nu exposeren drie Nederlandse kunstenaars hun werk achter 600 ramen.

Hannelore Houdijk, Fleur Spolidor en Sam Bult zijn de kunstenaars die hun werk middels kunstproducties aan duizenden mensen laten zien. Want zoveel mensen zullen de ramen passeren waarachter de kunstwerken hangen. En de eigenaren van de genummerde- en gesigneerde kunstproducties kunnen zo laten zien wat betreft kunst hen smaak is.

Elke twee maanden nieuwe kunstwerken

De komende twee maanden kan iedereen een kunstreproductie kiezen op de website van NLraamkunst (www.NLraamkunst.nl). De twee maanden daarna is er keuze uit drie andere kunstwerken. De originele kunstwerken kunnen ook gewonnen worden. Daar hoeven de eigenaren van de kunstproducties niets anders voor te doen dan hun reproducties voor hun ramen te hangen.

Meerledig doel

Zo hebben kunstliefhebbers mooie kunstreproductie in huis en maken zij kans op het winnen van de originele kunstwerken. Daarbij kunnen kunstenaars hun werken exposeren en hebben zij de kans dat hun werk wordt gekocht door NLraamkunst en vervolgens komt te hangen bij een kunstliefhebber. En dan worden de straten er ook nog een fleuriger van en kunnen passanten genieten van de kunstwerken achter de ramen.

Foto kunstwerk Hannelore Houdijk/NLraamkunst