Van 22 januari tot en met 27 maart is in Naarden-Vesting de expositie ‘Place to be’ bij Galerie Pouloeuff te zien. ‘Place to be’ is een samenwerking van Galerie Pouloeuff en de Beroeps Organisatie Kunstenaars (BOK). Vanaf 22 januari presenteren zij professionele kunstenaars die nog niet zo lang geleden zijn afgestudeerd en studenten die dat bijna gaan doen. De kunstenaars, die allen lid zijn van BOK, exposeren met een mooie mix van schilderijen, fotografie en sculpturen.

Waar wil je zijn? Aan welke plek heb je de mooiste herinneringen? Verlang je weer naar cafés vol liefde en geluid of juist naar een verlaten strand met alleen de zee als gezelschap? In deze werken laten de zes kunstenaars zien wat voor hen de ‘Place te be’ is.

Pouloeuff en BOK slaan de handen ineen met deze expositie, die deels in het teken staat van het 10-jarige jubileum van BOK, de stichting die professionele kunstenaars helpt op artistiek, zakelijk en politiek vlak.

Deelnemers

In haar schilderijen geeft Nienke van der Burg (1999) haar beleving van een herinnering weer. Zij onderzoekt daarbij het verlangen om een herinnering vast te kunnen houden. Het koesteren van het ongrijpbare.

Myriam Gras (1992) onderzoekt de socio-economische relatie met onze alledaagse omgeving en ontwikkelde voor deze expositie een serie fotografische collages over haar huidige woonplaats Helsinki en het idyllische landschap rondom de stad. De werken reflecteren op de hedendaagse en historische impact van deze plek en de onderliggende verhaallijnen.

Benjamin Schoones (1993) richt zich op ruimte, op de pluriformiteit en uniformiteit van patronen, cyclussen en ritmes. Zijn abstracte schilderijen zijn een combinatie van strak en los, patronen en toevalligheden. Voor deze expositie haalt hij inspiratie uit rook, gezoem, stof en meer dat zich door luchtschachten kan voortbewegen.

Mikolaj Stojanowicz (1998) laat in deze expositie pixelachtige schilderijen zien uit de serie ‘Blok’, geïnspireerd door een flatgebouw en een jaar in isolatie. Hierin onderzoekt hij thema’s als ons onderbewustzijn en de liminale ruimtes van overgang en onzekerheid.

Emilio Timp (1993) maakt metalen sculpturen die strak en minimalistisch zijn van vorm. In het werk is gezocht naar de juiste hoeveelheid spanning om een balans te bereiken. Met hun subtiele bewerking en vloeiende lijnen roepen ze een moment van verstilling en bezinning op.

Renée Verberne (1988) maakt fotografisch werk (zie afbeelding) over het verlangen om samen te vallen met de natuur en het gelijktijdige besef dat dit onmogelijk is. Ze onderzoekt haar verlangen om thuis te komen in een wereld waar ze zich een vreemdeling voelt. In de beelden legt ze vast hoe ze de wildernis opzoekt.

Aanwezig

Op zondag 23 januari zijn de kunstenaars aanwezig tussen 12.00 en 17.00 uur in de galerie. Kom dan langs om de kunstenaars te ontmoeten en de werken te bewonderen. Reserveer een tijdslot via mail.ons@galeriepouloeuff.nl. De galerie vraag vriendelijk bij bezoek de dan geldende coronavoorschriften in acht te nemen. (Een en ander is onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen. Houd de website en social media van BOK en de galerie in de gaten voor de actuele informatie.)

Titel foto: What’s eating me?
Fotograaf: Renée Verberne