Lars Griekspoor heeft tijdens de internationale wedstrijden in Arnhem en Axel veel vooruitgang gemaakt. In de periode dat de circuits gesloten waren in verband met het coronavirus heeft de Nieuw-Venneper de overstap gemaakt naar de 500- klasse. Na een aantal goede trainingsweken samen met Peter Herlings stond afgelopen weekend in Arnhem de eerste wedstrijd op het programma.

In het sterke deelnemersveld wist Griekspoor twintigste en zestiende te worden en keerde zo tevreden huiswaarts. ‘In het begin was het inkomen, maar met twee constante manches konden we tevreden terug kijken’, vertelt Lars.

Zondag stond in het Zeeuwse Axel de tweede internationale cross op het programma. Dit is een circuit dat Griekspoor altijd wel ligt. Na een matige start in de eerste manche kwam hij terug naar een goede zestiende plaats. In de tweede manche was Griekspoor veel beter weg en zo kon hij als elfde aan de wedstrijd beginnen. ’Lang heb ik geprofiteerd van de snellere mannen voor me. Na lang op een veertiende plaats gereden te hebben, kwam ik uiteindelijk op een vijftiende positie over de finish. Daar was ik opnieuw zeer tevreden mee.’

De komende weken staan voor Griekspoor in het teken van beter in vorm komen en beter aan de 450 te wennen om op 30 augustus optimaal in Boekel aan de start te staan tijdens de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap.

Foto: Niek Kamper