Nigel van Oostrum komt voorlopig niet in actie voor Landstede Hammers. Bij de 31-jarige aanvoerder is na grondig onderzoek een goedaardige hersentumor gevonden.

De klachten van Van Oostrum begonnen in de zomer, op dat moment kampte hij met hoofdpijnen en zichtproblemen. ‘Ik had er heel veel last van en de klachten bleven. Je zoekt op dat moment naar antwoorden en op doktersadvies is er een MRI-scan gemaakt. Op die scan vonden ze iets en na verder onderzoek bleek het een hersentumor achter mijn oog te zijn. Dat is natuurlijk heel heftig, het was een schok. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het weer goed komt’, vertelt Van Oostrum.

Deze maand wacht er een operatie, waarna een maandenlang herstelprogramma volgt. ‘Het is goed te behandelen’, weet Van Oostrum. ‘ Ik wil alle spelers en stafleden bedanken voor de steun. Want vanaf het begin van mijn periode in Zwolle, zie ik iedereen als familie. En dat blijkt nu maar weer. Mijn focus gaat nu op mijn herstel, maar uiteraard blijf ik het team steunen waar mogelijk.’

Het nieuws kwam bij Landstede Hammers hard binnen, zo vertelt voorzitter Gerrard Vinke. ‘Ook wij zijn geschrokken van het nieuws rond Nigel. Hij is al jarenlang een zeer gewaardeerd persoon binnen onze club. Uiteraard leven wij met hem mee, helpen we waar dat kan en wensen we hem bovenal een goed herstel toe!’

Foto: Pixabay