Van 21 tot en met 24 november staat Amsterdam weer volledig in het teken van de hedendaagse beeldende kunst. Tijdens deze achtste editie van Amsterdam Art Weekend presenteren de meer dan 50 deelnemende galeries, projectruimtes, musea en instituten de allernieuwste ontwikkelingen; van jong en opkomend talent tot en met het meest recente werk van gevestigde kunstenaars.

Een nieuwe deelnemer dit jaar is Stevenson. Deze Zuid-Afrikaanse galerie heeft een brede internationale focus en staat onder andere op Art Basel, Frieze London, Paris Photo en Art Basel Miami Beach. In haar onlangs geopende ruimte aan de Prinsengracht organiseert zij tijdens het Art Weekend een tentoonstelling van de multidisciplinaire kunstenaar Robin Rhode (1976, Kaapstad, Zuid-Afrika). Nieuwkomer is ook CBK Zuidoost, al ruim dertig jaar hét expertisecentrum voor actuele beeldende kunst met interculturele accenten. Hier vindt tijdens het Art Weekend een expositie plaats van beeldend kunstenaar, curator, onderzoeker en schrijver Charl Landvreugd (1971, Paramaribo, Suriname). Onder de noemer “Movt nr.10: Ososma” presenteert hij nieuw werk dat reflecteert op culturele hybriditeit als uitgangspunt in de 21e eeuw. Wegens het grote succes vorig jaar keert de “Printing Plant: Art Book Fair”, dé enige kunstboekenbeurs vanAmsterdam, dit jaar terug voor haar tweede editie in projectruimte Looiersgracht 60.

Amsterdam is al sinds de 17e eeuw een internationaal centrum voor vernieuwende kunstproductie. Met haar liberale klimaat en ontvankelijkheid voor experimenten oefent deze stad nog steeds een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars van over de hele wereld.

Stichting Amsterdam Art

Stichting Amsterdam Art fungeert als platform voor hedendaagse kunst. De Stichting werkt samen met belangrijke nationale en internationale kunst- en culturele instellingen. Gezamenlijk wil zij het bijzondere karakter van Amsterdam als creatieve en culturele stad voor het voetlicht brengen. De reikwijdte en expertise van de Stichting maken haar de aangewezen partij om voor het grootstedelijke aanbod aan hedendaagse kunst een doorlopende publieke belangstelling te wekken. Stichting Amsterdam Art is initiatiefnemer en coördinator van Amsterdam Art Weekend, het enige hedendaagse kunstweekend van de stad; jaarlijks trekt het meer dan 45.000 bezoekers.