Het Anton Pieck Museum sinds begin juni weer geopend en pakt direct meteen flink uit.  Aan de Noordwal 31 in Hattem zijn thans drie fraaie exposities te zien die zeker uitnodigen tot een bezoek.

In ‘Stille wateren, diepe gronden’ wordt getoond hoe Anton Pieck het landschap om hem heen zag én maak je kennis met de man achter de kunst. Pieck tekende aanvankelijk vooral landschappen, met name duinen, wilgen, bremtakken, dotterbloemen. Hij vond zijn natuurmotieven al tijdens zijn kinderjaren in de omgeving van Den Helder, waar hij urenlang door de duinen zwierf.

Roodkapje

In samenwerking met de Efteling herleeft het sprookje ‘Roodkapje’ in de expositie ‘Roodkapje, sprookje voor de Efteling.’ Hier is een selectie van ontwerptekeningen en boekillustraties voor sprookjesboeken van de Efteling te bewonderen. Voor Anton Pieck was het ontwerpen van de sprookjes voor het pretpark één groot avontuur. Op het moment dat gedacht werd aan uitbreiding van het sprookjesbos, was voor Anton Pieck de uitbreiding met Roodkapje zijn liefste wens.

Alfabet

In de expositie ‘Alfabet’ zijn de originele illustraties van kinderboekenillustratrice Charlotte Dematons te zien. Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in de prachtige en ook verrassende illustraties. Iedere tekening is een weergaloos zoek- en ontdekfeest. Charlotte Dematons heeft net als Anton Pieck in totaal meer dan 350 boeken geïllustreerd. Allebei hebben ze de ‘Sprookjes van Grimm’ geïllustreerd. Als bekroning van haar werk heeft ze al diverse prijzen gewonnen waaronder een gouden penseel, twee zilveren penselen en een Glazen Globe. Van  ‘Alfabet’ zijn al meer dan 120.000 exemplaren verkocht.

Foto: Anton Pieck Museum