Badminton Nederland heeft besloten om per direct alle lopende competities voor dit seizoen te beëindigen. Door de verlenging van de huidige lockdown tot minstens dinsdag 9 februari is het conform de opgestelde routekaart niet meer mogelijk om de reeds opgestarte competities nog uit te spelen. Badminton Nederland beseft dat dit een ingrijpend besluit is, maar volgens hen wel het juiste besluit.

Badminton Nederland heeft in een eerder stadium diverse alternatieve scenario’s ontwikkeld om de competitie toch uit te laten spelen, maar vindt het momenteel in meerdere opzichten onverantwoord. De gezondheid van iedereen in badmintonnend Nederland staat voorop en een verplichte hervatting zou kunnen leiden tot zowel logistieke als financiële problemen voor verenigingen. Daarnaast kunnen de competities niet hervat worden zonder dat spelers fatsoenlijk kunnen trainen.

Dit besluit betreft de gehele Bondscompetitie (inclusief Eredivisie), recreantencompetitie, najaarscompetitie in Centrum, doordeweekse en mannencompetitie in regio Noord, midweeksecompetitie in Noord-Brabant en de jeugdcompetities in alle regio’s. Er worden geen kampioenen aangewezen en er zal geen promotie en degradatie worden toegepast. Alle teams die zich hebben ingeschreven voor het seizoen 2020-2021 komen in het seizoen 2021-2022 uit in dezelfde divisie/klasse.

Momenteel heeft Badminton Nederland geen zicht op wanneer er versoepelingen plaatsvinden, maar het zal wel een alternatieve competitie/toernooi voor competitieteams aanbieden indien de situatie dit natuurlijk toestaat. Dit alternatief zal uitgewerkt worden, maar zal gaan om een vrije inschrijving zonder deelnamekosten.