Er is enorm veel belangstelling voor het Tata Steel Chess Tournament, dat op zaterdag 16 januari van start is gegaan in Wijk aan Zee. Tijdens de eerste ronde wilden zoveel schaakliefhebbers de partijen online volgen dat de server van de Tata Steel Chess website na enkele minuten tijdelijk overbelast raakte. Dit werd snel verholpen door de capaciteit uit te breiden.

De livestream trok een record piekaantal van 32.000 volgers. In werkelijkheid hebben nog veel meer mensen de partijen online gevolgd, omdat veel liefhebbers kijken via een van de vele schaakfora in de wereld. Tijdens het Tata Steel Chess Tournament 2020 waren er tijdens de piek van de livestream 12.500 volgers. Het Tata Steel Chess Tournament is het tweede grote schaaktoernooi dat sinds het uitbreken van de wereldwijde coronapandemie door topschakers achter het bord wordt gespeeld. Andere toernooien zijn afgelast of omgezet in online competities in de vorm van partijen snelschaak.

‘Het is geweldig dat we zoveel mensen wereldwijd een plezier doen door het Tata Steel Chess Tournament 2021 door te laten gaan. Schaakliefhebbers staan natuurlijk al heel lang droog waar het gaat om partijen klassiek schaak die achter het bord worden gespeeld. Hier hebben ze heel lang naar uitgekeken. Het was bepaald geen sinecure om, met inachtneming van alle coronamaatregelen, deze editie te organiseren. Maar als je nu de vele enthousiaste reacties ziet, dan geeft dat een heel goed gevoel. Hier doen we het met z’n allen voor’, aldus toernooidirecteur Jeroen van den Berg.

Het laatste nieuws en informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.