Op sportief gebied is de MotoCross in Nieuw-Vennep al vele jaren een grote trekpleister in Haarlemmermeer. De verwachtingen waren vooraf dan ook opnieuw hooggespannen voor de 31ste editie op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni. Met spannende en spectaculaire races op een wederom uitdagend parkoers en fraai zomerweer kwamen de verwachtingen volledig uit.

Met een kleine 500 renners (crossers) op de startlijsten,- verdeeld over een breed scala aan categorieën- was de belangstelling om mee te doen wederom groot.  Een mooi onderdeel op de vrijdag was de mototriatlon een combinatie van lopen, mountainbiken en crossen. Daarnaast boden de  vrije trainingen de crossers de gelegenheid om het parkoers tot in details te verkennen voor de manches op de zaterdag. Een goede wedstrijdvoorbereiding is voor iedere sporter immers het halve werk.

De MotoCross in Nieuw-Vennep staat al vele jaren te boek als een evenement voor het hele gezin. Niet alleen qua toeschouwers, maar zeker ook in het deelnemersveld. Zo zijn er al klassen voor kinderen vanaf vijf jaar. Daarnaast krijgen ook de vitale, zeventigers en zelfs tachtigers de kans om mee te doen.  Opgeteld bij de unieke sfeer en de vele vrijwilligers die meehelpen met de organisatie, maken de MotoCross in Nieuw-Vennep al vele jaren ijzersterk. Het aftellen naar volgend jaar kan bij de vele liefhebbers nu al beginnen!