Na een lange periode zonder een Urban Trail in Haarlem konden op zondag 7 november de hardloopschoenen eindelijk weer uit de kast getrokken worden. De Grote Markt stond deze zondag in het teken van de derde editie van de KLM Urban Trail Haarlem. Deelnemers werden ook dit jaar in de gelegenheid gesteld om Haarlem op een sportieve manier te ontdekken. 5 of 10 km hardlopen dwars door historische panden en langs prachtige locaties in hartje binnenstad.

Het parcours liep dit jaar langs verrassende highlights en onontdekte plekken in Haarlem. Locaties als DeDAKKAS en hun bijzondere dakterras, Doopsgezind Haarlem waar deelnemers een voorproefje kregen van een kerkdienst en het niet te missen Haarlems icoon, Molen de Adriaan waren dit jaar onderdeel van het parcours. Onderweg konden de deelnemers ook genieten van gezellig entertainment.

In plaats van een lekker ontbijt op de Grote Markt kregen de deelnemers deze editie een ontbijtpakket en hun welverdiende medaille mee naar huis. Naast een medaille, namen de deelnemers ook een blijvende herinnering mee naar huis door een foto te maken bij het 3D-logo van hoofdsponsor KLM.

Kalender 2021 

De KLM Urban Trail Series Haarlem was dit jaar de vijfde van zeven. De KLM Urban Trail Series wordt in 2021 nog georganiseerd in Arnhem en Eindhoven. Elke KLM Urban Trail laat hardlopers gedurende 5- of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.

KLM Urban  Trail Series

Hardlopen is leuk, gezond en is dé manier om de omgeving te verkennen. Daarom is KLM supporter van running en partner van de Urban Trail Series.