Op zondag 19 december 2021 organiseert Stichting Bike-4life.nl de Swolsche lichtjestocht. Het betreft een fietstocht van ongeveer 15 kilometer met start en finish op de parkeerplaats van het Jo van Marke sportpark te Zwolle- Zuid.

De deelnemers gaan via het buitengebied naar en door de binnenstad om vervolgens weer richting Zwolle- Zuid te gaan om daar weer te eindigen. De route wordt in kleine groepjes gereden. Onderweg volgen mooie lichteffecten en lichtbakens elkaar snel op wat een lust voor het oog zal zijn.

Op de doorstroomlocaties ontvangen de deelnemers een hapje en een drankje. Verder is er voor de mooist versierde en verlichte fiets een hele mooie prijs te winnen. De eerste deelnemers gaan onder leiding van de Zwolse fietsburgemeester en voormalig wielerprof Marijn de Vries om 16:30 uur van start waarna de deelnemers in kleine groepjes elkaar is snel tempo opvolgen. De laatste groep doet met de Zwolse nachtburgemeester Jeroen van Doornik symbolisch de lichtjes uit.

Alle opbrengsten gaan dit jaar naar het Antonie van Leeuwenhoekziekenhuis voor het onderzoek van professor René ‘Benhards naar prostaatkanker.

Update 16 december:

In overleg met de gemeente Zwolle heeft de organisatie met pijn in het hart besloten het evenement geen doorgang te laten vinden i.v.m. de onzekerheden rondom het coronavirus.