De derde editie van BOGOTÁ Art, de jaarlijkse expositie van de kunstenaars van Broedplaats BOGOTÁ, wordt gehouden van donderdag 15 t/m zondag 18 september 2022. Broedplaats BOGOTÁ is één van de best bewaarde creatieve geheimen van de Metropool Regio Amsterdam, en de jaarlijkse tentoonstelling is inmiddels een hoogtepunt op de artistieke kalender.

Dit jaar toont BOGOTÁ Art werk van meer dan 25 kunstenaars uit de creatieve gemeenschap van de broedplaats langs de Ringvaart in Halfweg. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen achter de schermen bij niet alleen de kunstenaars, maar óók de ambachtslieden en de creatieven in de werkplaats en muziekloods.

Maarten Meurkens, een van de oprichters van Broedplaats Bogotá: ‘BOGOTÁ Art is een must-see hoogtepunt op de artistieke kalender en onderstreept ons doel als gemeenschap om uitmuntend talent in alle artistieke en creatieve disciplines te koesteren en te laten zien.’ Dit jaar wordt de expositie samengesteld door curator en kunsthistoricus Nina Knaack: “Mijn enthousiasme voor het samenbrengen van communities is een passende match voor BOGOTÁ Art. Dit jaar belooft een uitzonderlijke tentoonstelling te worden, en ik weet zeker dat het iedereen die het bezoekt zal inspireren en ervan zal genieten.’

BOGOTÁ Art start donderdag 15 september om 17.30 uur en wordt officieel geopend door Wethouder van Cultuur Marja Ruigrok (Gemeente Haarlemmermeer) om 18.00 uur. De expositie is dan tot 20.00 uur te bezichtigen. Daarna van vrijdag 16 september t/m zondag 18 september, dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom. Toegang en parkeren is gratis.