Bussum Cultureel is een jaarlijks 3-daags festival waarbij bezoekers alle vormen van cultuur dat het dorp rijk is kunnen bewonderen. Op Bussum Cultureel kan iedereen komen proeven van muziek, theater, kunst en cultuur. Het programma is verrassend en veelzijdig. Met live muziek, film, dans, theater en beeldende kunst. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september staat de volgende editie op de kalender.

Het startschot wordt gegeven met een filmvoorstelling in de tuin van de Tindalvilla aan de Nieuwe ’s Gravelandseweg 21 in Bussum. Aznavour le regarde de Charles is een heerlijke combinatie tussen de muziek van Aznavour en zijn blik op de wereld. De belangstelling is zo groot, dat deze voorstelling inmiddels is uitverkocht. Door de nog geldende coronamaatregelen waren er slechts 125 plaatsen beschikbaar. De organisatie hoopt  volgend jaar weer meer mensen blij te kunnen maken met de Openluchtfilm.

Culturele & Creatieve Markt met theater, dans en muziek

Zaterdag 18 september presenteren vele creatieve ondernemers en culturele verenigingen uit Gooise Meren zich tijdens de Culturele Markt op het Wilhelminaplantsoen en in de Havenstraat. Op het Wilhelminaplantsoen is op zaterdag een fijn terras met hapjes en drankjes. En kunnen bezoekers plaatsnemen en genieten van de vele optredens met theater, dans en muziek. En let op, want er lopen door het dorp ook vele muzikanten, zonnestralen en hele lieve springende bokjes rond.  De culturele – en creatieve markt is van 11.00 tot 17.00 uur. De terrassen en podia zijn tot 20.00 uur open.

Art Fair Gooise Meren

Zondag 19 september, de laatste dag van Bussum Cultureel, ontmoeten kunstliefhebbers en lokale kunstenaars elkaar tijdens de Art Fair Gooise Meren op het terrein van Fier. Ook hier treden tussen 11.00 en 17.00 uur diverse artiesten op en worden er voor de kinderen doorlopend films vertoond in de Poterne.

Foto: Bussum Cultureel