Op de laatste dag van de International Games in de nieuwe olympische iQFOiL klasse op het Gardameer zijn Kiran Badloe en Lilian de Geus naast het podium geëindigd. Badloe verloor in de halve finale het zicht op het podium en eindigde op een achtste plaats. De Geus viel van haar board in de finale en kwam zo op de vierde plaats terecht.

Kiran Badloe: ‘In de halve finale plaatsen alleen de beste twee zich voor de beslissende race. Ik lag op een derde plek, dus ik moest aanvallen. De gijp om die aanval in te zetten mislukt, dat loopt in de soep met mij in het Gardameer. Ik moet risico nemen. Ik kom hier niet om vijfde of achtste te worden. Die tijd is geweest. Ik wil naar die finale. Helaas mislukt dat. Maar liever strijdend ten onder dan niet aanvallen.

Ik ben blij met de progressie die we gemaakt hebben. Ook omdat we minder uren maken op de foil en niet het ideale gewicht hebben, in vergelijk met die jongens die niet een dubbel programma draaien op de nu nog olympische RS:X. Echt gaaf voor Huig-Jan. Hij is iemand die vanaf het eerste uur veel op de foil heeft gestaan. We hebben in de aanloop naar deze serie samen getraind en deze jongens pushen ons ook weer om beter te worden.’

De Geus

’Ik start goed in de finale en halverwege in de reach push ik te veel. Ik moet wel risico nemen als ik de iets zwaardere tegenstanders moet bijhouden. Met twee voeten in banden, mijn board komt dan te hoog uit het water uit en dan gaat de foil ook het water uit. Dat noemen we een katapult en dan ga je vol voorover. Ik draag niet voor niets een helm en een impactvest. Ik ben snel weer op de been en haal de nummer vier nog in. Maar ik rond niet de spreadermark en loop daarom tegen een diskwalificatie aan  Ik ben wel heel blij met deze laatste dag. Ik miste gedurende we week wat snelheid die vind ik vandaag weer terug door wat settings te veranderen. Vandaag ben ik ook frisser, na de gedwongen rustdag gisteren.  Een goede les weer.’

Foto: Martina Orsini